avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca sunt casnica pentru ca nam nici un venit cit pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca sunt casnica pentru ca nam nici un venit cit pot plati pensia alimentara

anu asta am divortat si am pierdut custodia copilului meu . eu nu am salariu sunt casnica si miau dat sa platesc pensia alimentara minimu pe economie de ce pentru ca eu nu am nici un venit ce ar trebui sa fac
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 21:22, 23 Iunie 2012
din pacate pentru dvs. aceasta este legea si pana nu se schimba veti plati o pensie de intretinere calculata dupa salariul minim pe economie...pana in 150 lei
Conform art.530 Cod civil, "obligatia de intretinere se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului, si dupa caz, a cheltuielilor pentru educare, invatatura si pregatire profesionala. Daca obligatia de intretinere nu se executa de bunavoie, in natura, instanta de tutela dispune executarea ei prin plata unei pensii de intretinere, stabilita in bani."
Daca nu aveti bani pentru ca nu aveti un loc de munca, insa sunteti sanatoasa si puteti dovedi ca sunteti in mod activ in cautarea unui loc de munca, ca nu beneficiati de ajutor de somaj ori de alte venituri (cu toate ca nu inteleg cum traiti, unde locuiti, ce mancati, cum va imbracati) incercati o intelegere cu parintele caruia i-a fost incredintat minorul sa aduceti contravaloarea pensiei de intretinere in bunuri (haine, mancare, rechizite etc).
Legea mai spune , in art.525, ca "parintii care n-ar putea presta intretinerea fara a-si primejdui propria existenta, instanta de tutela poate incuviinta ca intretinerea sa se asigure prin vanzarea bunurilor pe care acesta le are, cu exceptia celor de stricta necesitate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie intretinere in natura? elena_ionescu elena_ionescu Buna ziua, as dori sa stiu sub ce forma \"concreta\" se vor aplica prevederile privind obligatia de intretinere a minorului, ce inseamna exact acest \"in ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere Serby Serby Raportat la dispozițiile. Art. 499 al. 1 Cod civil este normal că tatălui să i se stabilească o pensie de întreținere de 4 (1300/300) ori mai mare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 2 copii minori Cretu44 Cretu44 In urma divortului care va avea loc, este posibil sa se plateasca pensie alimentara, la 2 copii minori cu varsta de 17, respectiv 14 ani, daca da pana cand? (vezi toată discuția)