Raportat la dispozițiile. Art. 499 al. 1 Cod civil este normal că tatălui să i se stabilească o pensie de întreținere de 4 (1300/300) ori mai mare decât contribuția teoretică a mamei? Autoritatea comună se exercită în comun, pentru mamă s-a refuzat stabilirea contribuției, iar mie mi-a fost respinsă stabilirea în natură a contribuției. Totodată, nu s-a demonstrat nevoia minorei, iar eu am contribuit și suplimentar cu bunuri și servicii. Mulțumesc!
Am cerut stabilirea obligației in natură, dar mi a fost respins capătul de cerere, cu toate că am depus și practică judiciară de la alte instanțe care au înțeles"noile" prevederi ale codului civil. Aștept motivarea.
Faceti apel si spuneti asa si scrieti.
Pensia de intretinere se da in natura.Asa prevede legea art 530 alin 1.Daca nu se respecta in natura se da in bani.Eu o respect de accea solicita sa o achit in natura, rechizite imbracaminte mancare pt copil.
2.daca nu se modifica in natura ma vad nevoit sa ibtroduc din nou proces de schimbare a pensiei in natura.ICCJ a spus ca judecatorii trebuie sa evite supraaglomerarea si numarul dosarelor.Daca nu se schimba in natura ma vad nevoit sa cer din nou schimbarea pensiei de intretinere Asa cum CUM PREVEDE LEGEA IN NATURA.
MAI MULT daca se mentine decizia voi cere revizuire pentru ca s a dat ce nu. sa cerut, eu am cerut in natura asa cum spune art 530, partea adversa a cerut asa cum spune legea , adica in natura si sva a-ti dar in bani, deci instanta a dau ceea ce nu s a cerut.
Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
Legea spune clar, daca nu se da in natura se da in bani.
Eu vreau in natura ca este cf legii si astfelvoi avea legatura permanenta cu copilul cu necesitatile lui, mama imi va spune de ce are nevoie si astfel interesul superior al copiluluo nu e afectat....
Art. 530
Modalităţile de executare
(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.
(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata in bani.