avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata in natura pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata in natura pensie alimentara

am divortat si instanta a stabilit ca o parte din pensia alimentara sa fie executata in natura.

problema este ca fostul sot considera ca respectiva suma este pentru cheltuielile lui pe care le face cand minorul este in vizita la el.

este corecta aceasta abordare? ca banii respectivi sa ii ramana lui?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:47, 20 Iulie 2016
Este, dacă ceea ce cheltuiește acoperă cuantumul dispus de către instanță.
Nu stiu cat cheltuieste pentru ca refuza sa imi dea detalii.
Atunci de ce se numeste pensie alimentara?

Daca se stabilea in bani, suma respectiva trebuie sa mi-o dea mie. Dar pentru ca este natura ii ramane lui?

asa pur si simplu?
De fapt, nu, suma respectiva trebuie sa ii asigure copilului un trai decent. Deci banii respectivi nu ar trebui sa ajunga nici la dvs si nici sa ramana la el, ar trebui sa ajunga sub forma de bunuri/servicii la copil.

Daca e sau nu corect aplicata hotararea judecatoreasca ... nu stim ce scrie in ea.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
mirebire, utilizator
"Obligă pe pârât să execute în natură , prin asigurarea celor necesare traiului minorei în echivalentul în lei a sumei de ...."

fostul sot spune ca nu scrie ca trebuie sa se justifice in fata mea. copilul nu a venit acasa cu bunuri cumparate de el.
sustine ca respectiva suma este pentru cheltuieli pentru atunci cand minorul este in vizita la el.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa intreb la divort se da mamei pensia alimentara,ca tatal spune ca daca el participa la cheltuieli de ce sa dea pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gygygy gygygy pensia alimentara se poate plati si in natura ? (adica sa-i cumpar haine ,rechizite scolare ,incaltaminte , etc.), si cu bonul de casa sa demonstrez ca acesti ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kaky_caki kaky_caki Buna ziua! M-am separat de sotul meu din 2013 cand am pierdut apartamentul in care locuiam impreuna. De atunci ne-am separat, copilul ramanand cu mine. Daca ... (vezi toată discuția)