avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

pensia alimentara se poate plati si in natura ? (adica sa-i cumpar haine ,rechizite scolare ,incaltaminte , etc.), si cu bonul de casa sa demonstrez ca acesti bani sau folosit in interesul copilului . multumesc anticipat .si asi mai avea o alta intrebare ...daca eu am custodie comuna cu fosta si un program in egala masura distribuit ambilor parinti ,mar interesa daca legea permite ,avand in vedere ca fiecare parinte are propriile cheltueli pe perioada sederi copilului la el ..sar putea sa nu se mai plateasca pensie de intretinere ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:11, 11 Septembrie 2012
Pensia de intretinere poate fi platita in natura , daca exista un acord in acest sens intre partile litigante si nu intelegerea acestora nu contravine interesului superior al minorului sau instanta de judecata aprecieaza ca se impune ca obligatia legala de intretinere sa fie indeplinita in aceasta maniera.

Modalităţile de executare NCC

(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.

(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.

Succes.

va multumesc pt. raspuns.
Daca exista o hotarare a instantei cu privire la pensie, va trebui s-o respectati pe aceasta deocamdata.
Va puteti adresa instantei cu cerere pt plata pensiei in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt casnica pentru ca nam nici un venit cit pot plati pensia alimentara alexa22nicu alexa22nicu anu asta am divortat si am pierdut custodia copilului meu . eu nu am salariu sunt casnica si miau dat sa platesc pensia alimentara minimu pe economie de ce ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta-pensie de intretinere, acordata in natura & bani tibimarin tibimarin Buna ziua, Poate cineva face referire la un caz din jurisprudenta noastra, in care instanta a incuviintat unui parinte achitarea combinata (in natura si in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)