avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua,vreau sa intreb la divort se da mamei pensia alimentara,ca tatal spune ca daca el participa la cheltuieli de ce sa dea pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:23, 18 Februarie 2014
Pensia se executa in principal in natura, daca nu contribuie benevol sau distanta il impiedica sa cunoasca nevoile copilului, poate fi obligat sa plateasca pensie in bani.

rt. 530
(1) Obligatia de intretinere se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului si, dupa caz, a cheltuielilor pentru educare, invatatura si pregatire profesionala.
(2) Daca obligatia de intretinere nu se executa de bunavoie, in natura, instanta de tutela dispune executarea ei prin plata unei pensii de intretinere, stabilita in bani.
(3) Pensia de intretinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau intr-o cota procentuala din venitul net lunar al celui care datoreaza intretinere. Dispozitiile art. 529 alin. (2) si (3) raman aplicabile.

La proces va conta ce veti cere fiecare si cum va motivati cererile, cum va veti apara, probele din dosar..
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in natura spiridon123 spiridon123 Buna ziua. Fostul sot nu doreste ca plata pensiei sa o faca in bani,ci in natura.Exista vreo reglementare in acest sens?Precizez ca el locuieste in alt oras la ... (vezi toată discuția)
Plata activitati Camelia28S Camelia28S Buna. Pe langa pensia alimentara,tatal e obligat sa paricipe la plata altor activitati ale copiilor cum ar fii after school? Custodie comuna,domiciliul la mine ... (vezi toată discuția)
Custodie minor velu58 velu58 Buna dimineata! in cazul in care se solicita in instanta custodia comuna pentru minor,partea reclamanda nu mai plateste pensie de intretinere? exista o lege ... (vezi toată discuția)