avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara in natura

Buna ziua. Fostul sot nu doreste ca plata pensiei sa o faca in bani,ci in natura.Exista vreo reglementare in acest sens?Precizez ca el locuieste in alt oras la circa 400 km de noi si este salariat.Evident plata in bani este mai avatajoasa pentru acoperirea multiplelor nevoi(scoala,doctor,meditatii,etc).Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: spiridon123 , utilizator 15:00, 4 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Pt ca nu va uitati unde trebuie.
Art. 530

Modalităţile de executare

(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.

(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.

(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dispoziţiile art. 529 alin. (2) şi (3) rămân aplicabile.

Plata in natura nu inseamna numai in produse, ci si in bani pe masura ce copilul are nevoie
Avand in vedere distanta, cam greu sa contribuie in natura, cereti sa o faca in bani si argumentati-va cererea.
multummesc de sfaturi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa intreb la divort se da mamei pensia alimentara,ca tatal spune ca daca el participa la cheltuieli de ce sa dea pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Custodie minor velu58 velu58 Buna dimineata! in cazul in care se solicita in instanta custodia comuna pentru minor,partea reclamanda nu mai plateste pensie de intretinere? exista o lege ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)