in cererea initiala am cerut salariile din urma si celelalte drepturi de care am fost privat,cerere standard,astfel a fost si aprobata de prima instanta.Numai ca eu nu pot dovedi ca primeam bani ca diurna,ci doar printr-o expertiza contabila pe care nu o pot face eu.Asa ca n-aveam sperante oricum la banii aia ci doar am scris in intampinare ca nu am primit ce luam inainte si ca m-au tratat cu spatele...Nu cred ca mai obtin vreun leu de la ei asa ca ...sa vad si redactarea ce zice.
Am mai primit 1300 lei pt.2 luni incluzand concediu neefectuat si fisa fiscala pana la 7 dec 2011 cand au inreg.ei demisia mea.Intre timp am depus intampinare la recurs dupa capul meu in care am cerut despagubiri pt.diurnele si celelalte sporuri de care m-au privat un an (18 000)lei.Recursul s-a judecat pe 14 martie,am fost in sala,am cerut judecarea dupa inscrisuri si mi s-a dat castig de cauza in sensul ca recursul declarat de SC a fost respins.Decizia irevocabila.Sentinta scrisa cica arhiva o redacteaza dupa 30 de zile.In februarie firma a intrat in insolventa.In cazul in care s-a aprobat si cererea mea de despagubiri,mai am timp sa ma inscriu la masa credala dupa 15 aprilie cand am hotararea?Bineinteles daca s-a aprobat despagubirea...Oricum bine ca am scapat cu bine chiar si fara avocat.Multumesc avocatnet!
colegul desi implicat mai mult decat mine, el cu seful au scapat astfel iar eu am fost executat.Ar mai fi si problema diurnelor pe care le luam drept salariu ca sa nu plateasca ei impozit...intre 960 si 1500 lei pe luna...Ei mi-au dat doar 5575 lei pentru 10-11 luni,bani ce reprez salariul minim540 lei fara majorarea de la 01.01.2011 cf legii.N-ar fi o mare suma dar pe praful asta...Azi ma duc pe la sediu sa imi iau restul de bani si adev de vechime sa vad exact data reangajarii...
am primit recursul in care angajatorul confunda in repetate randuri datele 2010 cand erau faptele cu 2011 incat nu se intelege cand au fost inreg.aceste acte contestate de el.Adica cercetarea disciplinara a avut loc in nov 2011?si s-a luat decizia de concediere in nov.2010!Plus ca ei invoca o declaratie a unui coleg care a dat vina pe mine cica l-am influentat...Recursul e in martie,trebuie sa fac o intampinare
mutare sediu din sector 3 in sector 2 a fost un cosmar a durat doua-trei luni cert e ca actele au fost gata in 22 octombrie deci la 5 luni de cand am deschis demersurile pt. firma.Intre timp am papat si banii de marfa asa ca astept si vremuri mai bune...Sa mai faci afaceri in Romania...
pentru ca executorul sa -i poata exec pt. bani,mi-am depus demisia plus cerere de plata a salariilor din urma ca e clar ca nu mai obtin nimic de la ei( m-au amenintat cu proces civil de daune pt. imaginea firmei)...Acum trebuie sa astept raspunsul lor la demisie sau ii pot executa numai cu nr.de inreg .de pe cerere?Nu sunt convins ca am facut bine cu demisia dar daca eram angajat cum spun ei ma dadeau afara pentru absente.Oricum cred ca le fac si o plangere penala doar pentru bani,nu mai insist cu reintegrarea,ca legea e neclara si mai pierd timp degeaba.Inca nu stiu cand e recursul,dar daca castig ce se va intampla o iau de la capat cu reintegrare si salarii desi mi-am dat demisia?Am vorbit cu destule persoane si fiecare interpreteaza legea cum crede.Eu vreau doar sa scap odata.#-o
se trage de timp.mi s-a spus ca imi fac o propunere in scris dar nu au mai trimis-o.am fost la executor care nu -mi poate calcula suma pentru poprire ca nu am data reintegrarii efective...iar pentru reintegrare trebuie sa iau legatura cu un executor din orasul firmei mama in bucuresti e doar un punct de lucru...super cred ca ma pun pe reclamatii penale,,,
Pe scurt,am fost concediat disciplinar,formal,fara pv de cercetare ,fara succesiunea corecta a actelor,am castigat reincadrarea si plata salariilor si a celorlalte drepturi(intrucat eram sofer aveam si diurne consistente,pe care le-am mentionat in cererea de reincadrare depusa cu nr. de inreg. pe 30 0ct.)am primit sentinta pe 19 oct.acasa,am asteptat pana pe 30 oct.sa treaca cele 10 zile pt. recurs si m-am prezentat la munca cu cererea si sentinta.Mi s-a spus ca din acel moment sunt reangajat si sa stau la munca de luni pana vineri cate 8 ore pe o bancheta in firma ca nu au masina sa imi dea,desi nu au angajat pe altcineva pe masina pe care lucram.Am insistat sa imi dea o hartie de reincadrare,un raspuns scris la cererea de plata a sal.si nu am primit decat rasp.evazive,ca le voi primi prin posta...In schimb am cerut o adeverinta de asigurat pt.medic pe care am si folosit-o pt.analize.Ciudat ca pe ea scrie ca s-au platit asigurarile pe 26 0ct.cu op la trezorerie la comun pt.toti angajatii...ori eu am fost reangajat teoretic pe 31 oct.Fals?Pe decizia de concediere de acum un an nu am viza itm am observat.Am fost angajat tot acest timp?tertipurile lor de abia incep.Au facut recurs inreg. pe 3 nov pe site,inca nu am primit nimic.Luni 14 nov.expira cele 15 zile de cand am depus cererea.Ma gandeam sa le fac o adresa scrisa in care sa ii amenint cu executarea silita pt.bani,iar daca nu percuteaza marti sa angajez un executor doar pt.bani.Intrebarile mele:1.sa ma mai duc la munca sa bifez prezente sau nu trebuie pana nu am hartia cu reincadrarea de la data x? Recursul lor suspenda prezentarea mea la munca? 2.sa investesc executorul sau sa astept hj investita in executare care iese pe 24 nov.si dupa aceea? 3.Executorul va calcula si diurnele sau doar salariul care era minim? 4.Cam cat ar dura maxim pana vad ceva bani ca am falit? 5.In cazul in care sunt realmente reangajat cum zic ei,pot sa le cer imperativ masina in gestiune in baza hotararii?Doar asa sa-i joc un pic pana ma vor juca ei...6.Termene acordate la recurs? Ca la judecata am avut 9 luni la primul termen...7.Ce mai trebuie sa fac eu ?#-o Va multumesc,va tin la curent.