bujor14 a scris:
....Intrebarile mele:
1.sa ma mai duc la munca sa bifez prezente sau nu trebuie pana nu am hartia cu reincadrarea de la data x? Recursul lor suspenda prezentarea mea la munca?
2.sa investesc executorul sau sa astept hj investita in executare care iese pe 24 nov.si dupa aceea?
3.Executorul va calcula si diurnele sau doar salariul care era minim?
4.Cam cat ar dura maxim pana vad ceva bani ca am falit?
5.In cazul in care sunt realmente reangajat cum zic ei,pot sa le cer imperativ masina in gestiune in baza hotararii?Doar asa sa-i joc un pic pana ma vor juca ei...
6.Termene acordate la recurs? Ca la judecata am avut 9 luni la primul termen...
7.Ce mai trebuie sa fac eu ?#-o Va multumesc,va tin la curent.
1. Depuneti o cerere scrisa la angajator prin care solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti pronuntata de prina instanta ... trebuie sa aveti un numar de inregistrare pe aceasta cerere .. daca in termen de 15 zile de la data cererii nu va achita banii , atunci puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.261 C.mun.
2. Recursul nu suspenda executarea hotararii , decat daca angajatorul a solicitat acest lucru prin cererea de recurs ...
3. Hotararile prmei instante , in litigiile de munca, sunt executorii si se pun in executare fara a mai fi nevoie de investirea lor cu formula executorie ..
4. Executorul va pune in executare dispozitivul hotararii .. in acesta trebuie sa fie precizat ce sume trebuie sa va plateasca angajatorul ...daca ati solicitat si plata diurnelor, iar instanta a decis in acest sens, atunci vi le va calcula si pe acestea
5. Reintegrarea inseamna sa ocupati aceeasi functie pe care ati avut-o inainte de data concedierii ... reintegrarea trebuie sa fie cuprinsa si intr-o decizie a angajatorului
6. Art.212 alin.2 din Legea nr.62/2011 prevede ca, termenele de judecata nu pot fi mai mari de 10 zile. ... insa, in realitate, aceste termene pot avea si o durata mai mare ...