Buna ziua, sunt intr-o dilema, va rog sa ma ajutati: am castigat un proces litigiu de munca, avand o sentinta definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, in care s-a dispus: anularea desfacerii disciplinare a contractului individual de munca, plata unor sume restante reprezentand diferenta de diurna neachitata, achitarea salariilor de la data desfacerii CIM pana la data reincadrarii pe postul avut anterior desfacerii CIM. Am primit de la firma parata o decizie de reincadrare in munca pe postul avut anterior fara a face referire la drepturile banesti castigate prin sentinta data de tribunal. Intrebarea mea este: sunt obligat sa ma prezint la reincadrare, daca nu am primit toate drepturile castigate prin instanta? Daca nu vreau sa mai lucrez la aceasta firma, pot sa refuz reincadrarea fara sa-mi pierd drepturile castigate? P.S. Patronul firmei s-a laudat ca imi face reincadrarea, si daca imi dau demisia dupa reincadrare, imi va cere daune dublul sumei care mi-o datoreaza, motivand ca va pierde un contract din cauza demisiei mele. Tinand cont ca maine 16.05.2012 ar trebui sa ma prezint la serviciu, va rog spuneti-mi ce pot sa fac! Cu multumiri!
Va prezentati la munca si eventual va dati demisia pt ca nu vad cum veti mai putea lucra acolo in conditiile date. Respectati termenul de preaviz. Nu stiu ce alte prevederi contractuale mai aveti in contractul de munca. Ar tb sa verificati.
Prezentarea dvs la munca nu are legatura cu plata drepturilor salariale restante. Le puteti cere prin intermediul uni executor judecatoresc care ar tb sa faca o poprire pe conturile societatii.
1. Depuneti o cerere la angajator prin care solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti cu privire la plata drepturilor salariale .. daca dupa 15 zile de la data depunerii cererii acesta nu va achita aceste drepturi, atunci puteti depune plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun.
Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
2. Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.- art.254 alin.1 C.mun.