avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa reincadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa reincadrare

In iunie 2009 s-a emis de catre soc la care lucram o decizie de retrogradare si apoi concediere. In 6 ianuarie s-a dat o sentinta de reincadrare, in 11 ianuarie mi s-a dat preaviz, iar in 25 martie decizia de concediere. Este legal sa ma concedieze la asa scurt timp dupa sentinta judecatoreasca de reincadrare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 10 Iunie 2011
Da, este posibil acest lucru .... dvs aveti insa posibilitatea de a ataca in instanta aceasta decizie de concediere daca o considerati nelegala.
Angajatorul nu are un termen fix pentru a va pastra in firma.A respectat sentinta, va reintegrat dupa care a considerat ca postul ocupat de dvs trebuie restructurat din motive economice.Aveti la dispozitie 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de concediere pentru a contesta la tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
Succes.
Angajatorul a respectat hotararea instantei prin care a fost obligat sa va reintegreze dar nu era obligat sa va mai tina angajat o anumita perioada de timp dupa reincadrare. Daca acesta a respectat dispozitiile legale in ceea ce priveste concedierea, este legal.
Daca insa nu a respectat aceste dispozitii legale, aveti posibilitatea de a ataca decizia de concediere in instanta, ca si prima oara, in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia. ;)
Am fost din nou in instanta si am castigat. Astept reincadrarea si plata salariilor din urma.
Pentru salarii puteti face o cerere de punere in executare a hotararii definitive si irevocabile ... daca in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului acesta nu va achita drepturile salariale restante, atunci puteti face plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.277 C.mun.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Etape pentru reintegrarea in munca dispusa in urma unei decizii definitive ArcadieAldea ArcadieAldea Buna ziua, Ma puteti ajuta cu etapele care trebuie urmate pentru aplicarea unei decizii definitive la Curtea de Apel de reintegrare si plata a drepturilor ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)