Cum ar trebui sa procedez, ca sa pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarele conditii: am terminat studiile masterale in iunie-iulie 2013 (nu stiu concret care este data de pe diploma), iar in septembrie 2013 am intrat in somaj, pana in 30 martie 2014(asta este data de pe dispozitia de incetare a somajului).
Sunt insarcinata in 5 saptamani si vreau sa stiu daca pot plati retroactiv, din momentul incetarii somajului pana in luna cand voi naste? Unde trebuie sa fac platile si ce trebuie sa platesc concret?
Va multumesc anticipat.
In conditiile in care o femeie cu doi copii,rezultati dintr-o casatorie incheiata printr-un divort,traieste in concubinaj cu un alt barbat,iar dupa aproximativ 11 ani de concubinaj s-au casatorit civil,dupa alte 2 luni femeia in cauza decedeaza.In conditiile date,concubinul devenit ulterior sot pentru 2 luni,are drepturi asupra proprietatii femeii in cauza?Mentionez ca proprietatea in care s-a convietuit in toata perioada concubinajului si cele 2 luni de casatorie,erau in proprietatea femeii dinaintea primei casatorii.
In conditiile in care un cetatean roman, absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport,din cadrul Universitatii de Stat-Pitesti,cu specializarea in Kinetoterapie,pleaca in Belgia in incercarea de a se afirma pe un post de kinetoterapeut.Pentru a intra in legalitate,pregateste actele de independent,pe care le inainteaza statului belgian.
Dupa aproximativ 45 de zile,primeste o scrisoare in care i se comunica imposibilitatea statului belgian de a recunoaste diploma de kinetoterapeut din Romania,pe motiv ca "meseria de kinetoterapeun nu este reglementata in legislatia Romaniei".
In cazul dat,se poate folosi de specificatia Monitorului Oficial 561/ 08.08.2011,unde este stipulata meseria de kinetoterapeut cu codul aferent?Studiile masterale finalizate,ar duce la usurarea situatiei?
Va multumesc mult,pentru raspuns.Ca sa intelegeti mai bine motivul intrebarii mele,permiteti-mi sa va spun ce se intampla de fapt.Am o verisoara care a terminat,Facultatea de Educatie Fizica si Sport,din cadrul Universitatii de Stat Pitesti,cu specializarea in Kinetoterapie.Acum aproximativ jumatate de an a plecat in Belgia in incercarea de a lucra pe postul de kinetoterapeut.A inceput sa isi pregateasca actele de independent,dar aici a intervenit problema...statul belgian,refuzand sa ii recunoasca diploma de kinetoterapeut din Romania,pe motiv ca "meseria de kinetoterapeun nu este reglementata in legislatia Romaniei" - am citat din scrisoar pe care a primit-o,impreuna cu refuzul de ai acorda actele de independent.Din ce am inteles,singura modalitate de echivalare,este daca ea,demonstreaza ca are cel putin 3 ani lucrati pe functia pe kinetoterapeut,dar in Romania,lucru imposibil acum,din moment ce ea si-a dat licenta in iunie 2010.
Credeti totusi,ca in cazul dat,se poate folosi de specificatia Monitorului Oficial 561/ 08.08.2011,unde se specifica meseria de kinetoterapeut cu codul aferent?
Ma intereseaza daca a fost sau nu adoptata propunerea legislativa privind exercitarea profesiei de kinetoterapeut,iar daca aceasta meserie este recunoscuta de legislatia interna,ce lege o stipuleaza in mod concret?Va multumesc anticipat.
In cazul in care o persoana cu handicap isi deschide o firma de constructii,de ce beneficii si facilitati se presupune ca va dispune din punct de vedere legalVa multumesc anticipat.
Revin cu o noua intrebare...In aceasta dimineata am primit un e-mail de la firma, in care mi se spune ca vor trimite e-mailul meu cu argumentele de rigoare in ceea ce priveste refuzul meu de semnare a respectivei cererii,catre Inspectorul de Resurse Umane care se ocupa de firma, si ma vor anunta de modificarile ulterioare.La ce raspuns ar trebui sa ma astept?Interesele cui,se presupune ca urmareste Inspectoratul?Va multumesc
Va multumesc.Chiar sunt curioasa ce modalitate de sicanare ar putea adopta in conditiile in care ne despart aproximativ 110 km,iar programul de lucru stipulat in cim nu este deloc in avantajul dansului..O seara placuta in continuare
Tocmai am primit cererea de care va vorbeam,in continutul ei,"ma rog" sa mi se aprobe incetarea cim conform art. 55 lit.b din Codul muncii.
Daca nu semnez...si reargumentez refuzul meu,ma poate afecta cu ceva?
Va multumesc mult pentru promptitudine.Am reluat legatura cu angajatorii mei,incercand sa le explic,din punctul meu de vedere,situatia in care sunt pusa,cu rugamintea ca incetarea cim sa se faca,asa cum dvs. m-ati sfatuit,din motive neimputabile salariatului,insa am fost "lovita" cu o replica seaca,citez: "te rog frumos sa te interesezi mai bine,daca noi dispunem concedierea,din orice motiv,atunci nu mai beneficiezi de somaj"....Daca argumentele pe care le-am prezentat nu au fost suficiente,ce ar trebui sa fac acum (X-()