avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj

In conditiile in care o femeie cu doi copii,rezultati dintr-o casatorie incheiata printr-un divort,traieste in concubinaj cu un alt barbat,iar dupa aproximativ 11 ani de concubinaj s-au casatorit civil,dupa alte 2 luni femeia in cauza decedeaza.In conditiile date,concubinul devenit ulterior sot pentru 2 luni,are drepturi asupra proprietatii femeii in cauza?Mentionez ca proprietatea in care s-a convietuit in toata perioada concubinajului si cele 2 luni de casatorie,erau in proprietatea femeii dinaintea primei casatorii.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:59, 2 Ianuarie 2012
Sotul supravietuitor vine la mostenire indiferent de durata casatoriei.
Chiar dacă nu s-ar fi căsătorit, pe bază de probe, s-ar fi putut dovedi contribuţia fiecăruia la constatarea existenţei dreptului de proprietate în indiviziune asupra bunurilor dobândite.Acest lucru cu atât mai mult , cu cât s-au şi căsătorit.
Sotul are dreptul la 1/4 din mostenire daca vine la mostenire alaturi de descendentii defunctei. Daca nu exista descendenti are dreptul la 1/2 daca vine la mostenire alaturi de fratii sau parintii defunctei sau la 1/3 daca vine alaturi de fratii și parintii defunctei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-are drepturi??? cris_1 cris_1 Suntem doi frati, tatal nostru traieste in concubinaj cu o femeie de aproape 13 ani, ea are un copil din alta relatie...as vrea sa stiu daca are drepturile ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)