avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj-are drepturi???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj-are drepturi???

Suntem doi frati, tatal nostru traieste in concubinaj cu o femeie de aproape 13 ani, ea are un copil din alta relatie...as vrea sa stiu daca are drepturile unei sotii sau cam cat ar avea dreptul...tin sa precizez, nu stiu daca are importanta ca in toata perioada cat a fost cu tatal meu nu a lucrat mai mult de 3 luni, deci nu a avut un venit in casa
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2008
cris_1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 15 Ianuarie 2008
Legislatia din Romania nu recunoaste concubinajul ca forma de convietuire, neexistand un semn de egalitate intre concubinaj si casatoria incheiata legal. In cazul unei eventuale despartiri, va trebui ca persoana interesata sa dovedeasca cu acte si martori tot ceea ce pretinde. In cazul concubinilor, bunurile dobandite in timpul concubinajului devenind proprietatea fiecaruia dintre concubini potrivit contributiei aduse la achizitionarea lor. Bunurile acumulate de acestia devin proprietate comuna pe cote-parti pentru fiecare, in functie de gradul de contributie la achizitionarea lor indiferent pe numele caruia dintre ei s-a facut actul de cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj Dana Dana stie cineva ce lege stabileste situatia juridica a bunurilor in cazul relatiei de concubinaj? Ma refer atat la bunuri obtinute in perioada concubinajului cat ... (vezi toată discuția)
Concubinajul tica7 tica7 am o mare rugaminte.... poate cineva sa ma lamureasca cum e cu bunurile dupa 3 ani de concubinaj? (vezi toată discuția)
Divort/partaj ioana_ro75 ioana_ro75 As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am ... (vezi toată discuția)