avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort/partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort/partaj

As avea inca o rugaminte la cei ce pot sa ma ajute cu niste sfaturi. Sora mea a fost casatorita si a adus pe lume 4 copii superbi. Acum mai multi ani eu i-am donat surorii mele un apartament. Ea l-a vandut si a cumparat o garsoniera dupa divort .Dar ea si sotul ei au stat si dupa divort impreuna. Parintii cumnatului i-au cumparat acestuia pe numele lui un apartament doar dupa divortul acestora. S-au mutat impreuna in acest apartament iar sora mea a vandut garsoniera investind in acest apartament el fiind mai mult plecat din tara. Acum el se recasatoreste are inca un copil iar apartamentul l-a vandut iar pe sora mea a dato afara fara ai da nimic. Spuneti-mi va rog ea nu are nici un drept din acel apartament pe care cumnatul l-a vandut?:hm:
Cel mai recent răspuns: ioana_ro75 , utilizator 10:08, 8 Septembrie 2008
Daca sora dumneavoastra poate dovedi ca banii incasati din garsoniera care era bun propriu al ei i-a investit in apartamentul fostului sot, poate face o cerere de chemare in judecata solicitand contravaloarea imbunatatirilor aduse in baza banilor respectivi.
Doar bunurile dobandite in timpul mariajului sunt supuse partajului,ori in cazul d-voastra sotul a dobandit respectivul imobil dupa pronuntarea divortului,asadar nu are nici un drept.
chiar daca a stat mai mult de cinci ani in acelt apartament tot nu are nici un drept?
Cum mentiona colegul mai sus "Daca sora dumneavoastra poate dovedi ca banii incasati din garsoniera care era bun propriu al ei i-a investit in apartamentul fostului sot, poate face o cerere de chemare in judecata solicitand contravaloarea imbunatatirilor aduse in baza banilor respectivi. ,,
Legislatia din Romania nu recunoaste concubinajul ca forma de convietuire, neexistand un semn de egalitate intre concubinaj si casatoria incheiata legal. In cazul unei eventuale despartiri, va trebui ca persoana interesata sa dovedeasca cu acte si martori tot ceea ce pretinde. In cazul concubinilor, bunurile dobandite in timpul concubinajului devenind proprietatea fiecaruia dintre concubini potrivit contributiei aduse la achizitionarea lor. Bunurile acumulate de acestia devin proprietate comuna pe cote-parti pentru fiecare, in functie de gradul de contributie la achizitionarea lor indiferent pe numele caruia dintre ei s-a facut actul de cumparare.

multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune la divort ursu misu ursu misu as ruga pe cineva sa ma lamureasca asupra unei spete sora mea a fost casatorita timp de 10 ani cumnatul meu detinea o garsoniera dinainte de ... (vezi toată discuția)
Concubinajul a4-3 a4-3 Buna seara. Am o nelamurire si desi am vorbit cu un avocat si cu un notar nelamurirea a ramas..In urma divortului meu (am fost casatorita) la partaj am ... (vezi toată discuția)
Sora mea data afara din apartament mihaigeorgescueu mihaigeorgescueu Buna ziua! Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)