Nu exista in legislatia romana prevederi privind concubinajul.Daca ati dobandit bunuri in comun, aveti fie calitatea de coproprietari, fie bunurile sunt proprii ale fiecarui concubin. Nu este ca in cazul casatoriei, oricat timp ar trece, bunurile nu devin comune daca nu v-ati trecut ambii pe un contrat de vanzare-cumparare, ci doar ati contribuit financiar, insa bunul figureaza doar pe numele unuia dintre dvs. Cel care pretinde anumite drepturi trebuie sa le dovedeasca, prin martori, inscrisuri, alte mijloace de proba admise de lewge.
In cazul concubinilor, bunurile dobandite in timpul concubinajului devenind proprietatea fiecaruia dintre concubini potrivit contributiei aduse la achizitionarea lor. Bunurile acumulate de acestia devin proprietate comuna pe cote-parti pentru fiecare, in functie de gradul de contributie la achizitionarea lor indiferent pe numele caruia dintre ei s-a facut actul de cumparare.
Asadar, in cazul unei eventuale despartiri, va trebui ca persoana interesata sa dovedeasca cu acte si martori tot ceea ce pretinde.
Ne se intampla nimic cu bunurile dupa 3 ani si nici dupa oricare alta perioada de timp. Bunurile nu devin comune.
Este o poveste care nu imi dau seama de ce circula.
multumesc pt raspuns....
m'am linistit...
pt ca dintotalul de vreo 100000 de euro cit a costat casa partenera a contribuit cu vreo 2500. ne vom separa ...
cum sa procedez ca sa nu am mai tirziu probleme?
sa ii dau banii astia cu martori?
Nu cu martori.
Mergeti la un executor judecatoresc sa ii faca oferta reala, o cheama pe concubina si ii da banii sau, daca ea nu se prezinta , ii pune intr-un cont si dvs. va da un proces-verbal care este act autentic. Va costa maxim 200 lei.
Asa scapati de eventuale probleme.
Concubinaj
Dana
stie cineva ce lege stabileste situatia juridica a bunurilor in cazul relatiei de concubinaj? Ma refer atat la bunuri obtinute in perioada concubinajului cat ... (vezi toată discuția)