avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters213694

Activitate ContSters213694

Discuție Stergere cont
Cum imi sterg contul?
Este trist sa vezi oamenii care se plang de lipsa Legii sugerand incalcarea acesteia .... :(

In loc de povestea cu marul va spun una idealista in care oamenii cinstiti daca ar respecta Legea (nedand mita, neindemnand la fapte contrare Legii, incercand sa se coalizeze pentru a obliga Statul prin organele si institutiile lui sa aplice legea), societatea in care traim poate ca ar fi mai buna.

Dar din pacate nu Legea nu e buna in Romania, ci aplicarea ei si oamenii care ar trebui sa o impuna si sa o intareasca prin aplicarea ei corecta.

O plangere penala, sustinuta, nu e mai scumpa decat consultarea unui avocat si e oricum mai ieftina decat tot ce ati platit pana acum sau decat problemele pe care le puteti avea (si rezolvarea lor) daca dupa ce urmati sfatul cu marul de mai sus ei va vor face o plangere penala. Se mai intampla sa strige hotul: "Hotii!"

Sau treceti la pierderi si in loc sa va mai distrugeti cativa ani cu problema asta, mergeti mai departe.

Si data viitoare gasiti-va o prietena reala si fiti mai atent, ca si in acel caz puteti fi inselat...

Numai bine.
Inselaciune, abuz de incredere, daca sunt complici si opereaza chiar mai multi poate e constituit si un grup infractional.

Mergeti la Poliie sau Parchet si depuneti plangere. Dar inainte contactati un avocat, nu de alta dar daca ati intrat pe contul ei si i-ati copiat conversatiile poate puteti si D-vs. sa fiti sanctionat :)

O zi buna.
Domnul Avocat polloctav, fara a ma fi iritat, a citit atent ce am scris si mai stie si cadrul legal din tara in care profeseaza, sau doar isi imagineaza o lume ideala in care actul secret din contractele notariale, stipulat printre altele in art 1175 nu exista?

Si nu, nu am incurcat testamentul cu donatia, ci am oferit o alternativa la testament (ALT instrument juridic, altul, va repet, poate intelegeti) care isi produce efectele dorite (transmiterea IN TOTALITATE a proprietatii), dar data fiind natura donatiei am oferit si mijloacele de protectie a donatorului pentru ca acesta sa fie protejat.

De asemenea daca ati fi citit ati fi vazut ca si eu am facut delimitarea clara dintre CC si NCC, fiind un raspuns pentru un confrate a D-vs. care afirma afirmatii ... In fine, poate ca si D-vs considerati in contra CC, CF si Legii sotiei supravietuitoare in spetele unde acestea se aplica ca urmasii ar trebui sa primeasca 1/2 din bunurile comune SAU ca pe NCC (IN SPETELE UNDE SE APLICA) ar trebui sa primeasca mai mult decat 1/2 si dupa aia va mirati de ce pierdeti procesele :P

Daca tot tineti sa adaugati ceva de valoare acestui topic si forum poate ca ar fi fost bine sa completati ce am spus eu si sa explicati ca in NCC CF e inclus, etc.

Si va multumesc pentru aprecierea ca stiu sa citesc; v-as ruga inainte sa dati un raspuns la un topic pe care VI L-ATI IMAGINAT citit de D-vs., sa-l cititi intradevar de la cap la coada si apoi sa raspundeti, dupa puteri si posibilitati. Si sa ajutati oamenii, iar acolo unde nu sunteti sigur sa va verificati cunostiintele. De exemplu ati putea afla de ce exista "clauze secrete" in actele notariale, in Dreptul Român, si sa expuneti pe scurt motivele existentei acestora, cat si puterea lor juridica si aplicabilitatea lor (incercati sa porniti de la simulatie, etc)

O ultima rugaminte, pentru toti cei care isi dau cu parerea: unii oameni chiar au nevoie de ajutor, nu de pareri. Si uneori, daca chiar te preocupa, si mai ales daca ai ca meserie practicarea dreptului, ar fi frumos SA ITI STII domeniul iar unde nu stii sa inveti si apoi sa iti exprimi opinia fiind avizat! Eu ca programator invat in fiecare zi. Sunt obligat sa o fac pentru ca lucrurile se schimba si unele lucruri nu le-am stiut din start. Cam asa si in Drept, poate ca dupa aia 3 ani de scoala nu le stiti chiar pe toate (imi cer scuze fata de Avocatii onesti, avizati si seriosi, am intalnit destui chiar si pe avocatnet.ro).

Multumesc.


PS
mascata de contractual de vanzare cu clauza de intretinere si renta viagera si uzufruct, scutit de raportul donatiilor,etc....


Daca imi spuneti unde am scris eu cuvantul VANZARE in acest topic, sunteti mare :)
Nu puteti lasa prin testament ce nu e al D-vs.

Nu e vorba de divort; e vorba de cota de contributie a fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune, in cadrul dezbaterii succesiunii, la notar, cu acordul mostenitorilor sau in instanta, facandu-se proba cu inscrisuri, martori, etc.. Adica puteti arata ca v-ati luat casa din fonduri proprii si defunctul nu a contribuit la acel imobil cu nimic, deci e bun propriu (mi se pare ca Joha a dus rationamentul pana la jumatate, eu va scriu tot demersul juridic), si fiind bun propriu nu intra ca bun comun in masa succesorala, deci fiul vitreg nu va avea parte de nici un procent din ea.

Ca idee, dupa ce va luati avocat si incepeti procesul, cereti cheltuieli de judecata iar daca acesta se va prelungi e posibil (in functie de cat a avut sotul D-vs.) ca dupa plata cheltuielilor de judecata sa trebuiasca sa va mai dea si bani.

Pe de alta parte puteti cere sechestru pe bunurile dezbatute si desi suna ciudat va puteti numi sechestru al bunurilor D-vs. (administratoare a acestora) si astfel fiul nu va putea face nimic in privinta imobilelor pe durata procesului (decat daca cere si el sechestru - pentru a nu le vinde D-vs.) si mai si castiga. Si acest lucru vi-l poate explica un avocat specializat pe succesiune/ etc.

Din ce a avut sotul ca bun propriu si / sau comun este normal sa beneficieze si copilul dansului, in afara de situatia in care acesta nu a fost/ nu va fi declarat decazut din drepturi (lucru cam greu de facut...)

O zi buna.

PS - calea recomandabila este sa ajungeti la un numitor comun cu acesta, pornind de la cateva realitati:
- ce va da Legea fiecaruia.
- cat veti pierde (ca timp - am auzit cazuri in care succesiunea a durat 10 ani si a costat de 3 ori mai mult decat masa succesorala de impartit, si bineinteles material) in urma unui proces.
- ca memorie a celui decedat .... :(, daca mai conteaza.

PPS - pentru cei care cauta "portite" pentru a-si dezmosteni urmasii: - Donatie a proprietatilor in "nuda proprietate" cu drept de uzufruct viager si sarcini, cu scutire de raport, eventual si cu clauze secrete (clauze care nu sunt aduse la cunostiinta notarului, dar fac parte din contractul de donatie), acest lucru avand aceleasi urmari ca un testament si in acelasi timp protejaza si donatorii; pe de alta parte, donatiile se pot revoca in timpul vietii de catre donatori, acestia fiind protejati si in acest fel. mai multe despre asta poate ca stiu Notarii. (imi cer in avans scuze de la copii care vor fi dezmosteniti de dragii lor parinti in acest fel).
Uitati un material bun aici: [ link extern ]

Calculul de mai sus se refera la vechiul cadru legal (nu stiu de ce ma mai complic, pentru ca oricum nu cititi ce scriu).

Oricum, daca aveti de gand sa contraziceti din principiul ca eu sunt profan in domeniul D-vs., va rog sa contraziceti Instantele din Romania, va dau si un exemplu, dar fiind aceasta solutia LEGALA, aveti destule exemple: [ link extern ] ?)

Pe de alta parte, NCC stabileste alte cote, care in nici un caz nu sunt cele mentionate de D-vs. www.avocatnet.ro/content/for...

La partea a doua, poate va ajuta "opinia" unui confrate in ale dreptului (e destul de raspandita opinia asta, daca va ajuta voi cita exact articolele din NCC si NCPC.), vedeti aici:

[ link extern ]

după citarea părților, la termenele stabilite de către instanță se dezbate succesiunea (în situația contestării calității de moștenitor și/sau a masei succesorale și/sau a drepturilor ce se cuvin fiecăruia și/sau a cotei de contribuție atunci când succesiunea privește bunuri comune ale defunctului și ale soțului supraviețuitor și/sau a dreptului de opțiune succesorală și/sau a actelor de acceptare tacită a moștenirii) pe baza înscrisurilor, declarațiilor și prin proba testimonială (cu martori), instanța stabilind calitatea de moștenitor a fiecăruia, masa succesorală, precum și cota la care are dreptul fiecare;


O zi buna.
In opinia mea, dupa vechiul Cod civil, coroborat cu legea sotiei supravietuitoare plus codul Familiei, copilul (copii) are (au) dreptul la 37/64 (si nu "mai mult de jumatate", ci exact 37/64 :)) din jumatate din bunurile comune.

Tot in opinia mea, dupa Noul Cod Civil, copii, indiferent de numarul lor, au dreptul la rezerva de 1/2 din 1/2 din bunurile comune.

La fel, dupa Noul Cod Civil, s-a introdus conceptul de "contributie" la bunurile comune, ceea ce poate afecta cat este de fapt Masa Succesorala, in acest caz casa doamnei putand fi scoasa din aceasta, cel putin in parte.

Bineinteles cea mai simpla solutie este Notarul sau Medierea, adica intelegerea partilor, cele afirmate mai sus fiind utile mai ales in Instanta.

Pe de alta parte precizez ca imi exprim opiniile ca un profan in ale dreptului, deci pot fi eronate (desi sustinute de texte legale si solutii ale Instantelor), asa ca opiniile mele pot fi doar un punct de plecare si necesita consultarea unui avocat (inclusiv la Notar) specializat pe Drept Succesoral care este la curent cu toate legile implicate in acest caz.

Ce este important aici este deschiderea succesiunii, adica momentul decesului, pentru a se vedea caror legi se supune dezbaterea... si carui Cod.

Numai bine.
NCC:

1. copii iau 1/2 din bunurile defunctului, indiferent de nr lor (daca nu ma insel)
2. NCC reintroduce gradul de contributie (fata de vechiul cod unde indiferent de contributie primeau 1/2)
3. Codurile aplicabile sunt cele noi :|, daca nu ma insel
Divortul nu depinde de Partaj sau incredintarea minorului.

Daca Parintii lui v-au dat 1000 ron, 500 se presupune ca el i-a folosit. In plus, nu vad cum poate un barbat major sa spuna ca banii mamicii si ai taticului sunt ai lui. In afara de cazurile de succesiune, dar aici nu e cazul, deci nu poate spune ca e "contributia LUI", ci e contributia unor oameni din familie, si D-vs faceati parte din familie.

Daca cere "recunoasterea" faptului ca ati primit bani, recunoasteti. Impreuna (adica si el sa recunoasca ca a primit bani - erau Donatie ? :)) si cu asta basta. Dar inainte sa semnati ORICE, nu numai in acest caz, sa va luati un sfatuitor in ale Legii (eventual avocat) si cel putin sa semnati in cunostiinta de cauza.

Oricum "contributia la familie" inseamna contributii proprii, nu donatii (cum s-a mai spus, si parintii D-vs au contribuit in natura, dar sa ma fereasca D-zeu, doar nu divorteaza socrii, ci voi doi ... :().

In plus sunt curios, a mai fost pusa intrebarea: si-a mai ajutat copilul si sotia de la mutarea la amanta ?

Luptati, daca aveti dreptate si noroc.
Multumesc pentru raspuns, nici nu vad de ce sa nu faca schimb de date sau de ce ar fi "secrete". Inca de pe vremea URSS (1960 mi se pare) avem un acord cu ei. Nu inteleg de ce un UE nu s-ar aplica acorduri asemanatoare, actualizate. Si intreb pentru ca nu stiu.

Intrebarea era daca pot fi pastrate separat, nu daca se pot ascunde una de alta. Doar sunt, totusi, doua sisteme de pensii separate.

Pe de alta parte, daca nu pot si pastrate separate, anii de munca in Romania pot fi transferati in Italia, in cazul obtinerii cetateniei Italiene ?

Multumesc inca o data.