avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselat pe internet de o persoana care se da drept fata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselat pe internet de o persoana care se da drept fata

de doi ani si jumatate am crezut ca vorbesc cu o fata pe internet,ca avem o relatie,de curand am aflat ca mai mult fratele ei vorbeste cu mine folosindu-se de identitatea surorii lui si de pozele ei.am mai aflat ca nu sunt singurul inselat asa,numai eu am probe ca a mai inselat mai bn de 20 persoane.din greseala surorii lui am reusit sa citesc conversatiile lor de cand el venise in vizita la mine sa vada daca sunt baiat de treaba pt sora lui.atunci mi-am dat seama ca surorii lui nu-i pasa de mine si ca el a venit doar sa profite de bunatatea mea.i-am trimis foarte multe cadouri si multe mii de euro crezand ca este pt ea,dar de fapt el lua totul.cred ca ati inteles in mare patania mea,nu imi vine inca sa cred,dar nu pot lasa ca acest individ sa nu plateasca legal,ce legi sunt in privinta asta?
Nu este inselaciune in sensul legii penale, pentru ca nu v-a cerut el nimic, ati dat cadouri si bani ca asa ati vrut dvs. Simpla prezentare ca adevarata a unei imprejurari mincinoase nu este inselaciune....dvs. v-ati inselat singur ca ati trimis bani fara sa cunoasteti persoana.
doryn79 a scris:

i-am trimis foarte multe cadouri si multe mii de euro crezand ca este pt ea,dar de fapt el lua totul.

Trebuie sa faceti cateva precizari:
1) V-au cerut ei miile de euro? sau a fost placerea dvoastra sa oferiti bani si cadouri, din filantropie?
2) De unde stiti ca banii nu au ajuns la aleasa inimii dvoastre?
3) Aveti dovada ca ati facut ceea ce spuneti?
4) Pe numele cui ati facut trimiterile?
am trimis banii pe numele lui pentru ca ea zicea ca-i e rusine sa scoata de la banca.da,mi-au cerut bani mereu,inventand ca are fel si fel de boli,ca nu are casa,ca sta in chirie,enorm de multemotive care sa ma faca sa le trimit bani

dar continua sa insele si alte persoane la fel ca pe mine,chiar nu se poate face nimic legal,?am dovezi.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai de ce nu ati spus de la inceput ca vi s-au cerut bani?

Trebuie sa se dovedeasca faptul ca banii nu au fost folositi in scopul pentru care i-ati dat....lucru destul de dificil.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
ContSters258804, utilizator
doryn79 a scris:

dar continua sa insele si alte persoane la fel ca pe mine,chiar nu se poate face nimic legal,?am dovezi.

Daca inseala si alte persoane si dvs stiti acest lucru,anuntati si pe celelalte persoane care sunt inselati. Poate impreuna va asociati si gasiti o solutie ca sa depuneti plangere impotriva acestor inselatori.

Totusi raman la parerea mea,si anume:
Dvs sunteti vinovatul ca v-ati increzut in cineva care din pacate putea din prima data sa va spuna ca nu ii pasa de dvs.

Alte discuții în legătură

Inselaciune agentie de turism danassis danassis Buna seara, O prietena de-a mea a cumparat vouchere pentru a efectua o excursie la sfarsitul acestei luni. Din pacate s-a dovedit ca \\"agentia\\" ... (vezi toată discuția)
Bilete de avion false carmena_dixi carmena_dixi Buna seara,ma numesc Carmen,sunt din Braila si am cumparat de la firma Serufin din Braila(situata pe str Calarasilor langa tribunalul Braila)2 bilete de avion ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere nelu90 nelu90 Buna ziua...Am si eu o problema, poate putin mai stupida. De ceva vreme fac curte unei domnisoare. La un moment dat mi s-a plans ca trebuie sa plateasca niste ... (vezi toată discuția)