O prietena de-a mea a cumparat vouchere pentru a efectua o excursie la sfarsitul acestei luni. Din pacate s-a dovedit ca "agentia" respectiva era una specializata in inselarea amatorilor de chilipiruri de vacanta. Zilele acestea, ducandu-se sa se intereseze ce formalitati mai are de facut, prietena mea a constatat ca respectiva "agentie" se desfiintase. Redau cateva declaratii de-ale ei: " AGENTIA LA CARE PLATISEM BILETELE PENTRU ROMA LA SFARSITUL ACESTEI LUNI, S- A CARAT SI NE-A LASAT CU NASU-N SOARE!Unii (au fost inselati) a doua oara... ca anul trecut astia cica ar fi existat sub un alt nume si au facut la fel. Anul trecut politia l-a vizitat pe patron, care e acelasi, si i-a spus sa le dea oamenilor banii, in loc sa-l aresteze pe loc... anul asta ce dracu i-or mai face?".... Intrebare 1:Exista vreo sansa ca acesti oameni sa-si recupereze banii???? Intrebare 2: Acest stat chiar nu poate face nimic sa protejeze populatia de acesti escroci vanzatori de vise?!?....E plin internetul de ei!!! FACETI CEVA, PENTRU NUMELE LUI D-ZEU!!!
Pentru numele lui Dumnezeu noi putem doar sa va raspundem; "Trebuie sa aveti o mare atentie cand este vorba de preturi promotionale, astfel de CHILIPIRURI,,,"ca oamenii merg ca inecatii, si, apoi isi plang leaca de avutie.
Ce trbuie sa faca prietena Dv, si altii care au fost inselati (daca au chitante), se pot adresa cu plangere la Parchetului de pe langa Judecatoria locului unde s - a savarsit fapta, (sa ocoleasca sectia de Politie daca lucrurile s-au intamplat si anul trecut si politia nu a luat nici o masura.)Succes
Multumesc! Da, aveti dreptate, nu trebuie sa ne aruncam ca inecatii! Eu, una, n-am avut niciodata incredere in astfel de "oferte". Intotdeauna lucrul ieftin ajunge sa ne coste extrem de scump, si la propriu, si la figurat. O voi atentiona in legatura cu ceea ce ati sugerat. Multumesc inca o data!
Doamna, statul de drept nu functioneaza. Nu este prost un cetatean care se "arunca", ci este "prost" statul care ii protejeaza interesele. Nu trebuie sa cunosti toate tipurile de inselatorii de pe aceasta planeta (pentru ca poate atunci te-ar tenta sa schimbi tabara) sau sa ajungem sa nu cumparam un produs ieftin doar mergand pe acesta premiza. Asadar, fara a va invinovati, mergeti la parchet si faceti o plangere penala. Un stat in care astfel de oameni sunt in libertate este un stat periculos, un stat mizerabil din pct de vedere juridic, unde ordinea de drept este doar o poveste frumoasa predata la cursurile de penal...
Aceasta situatie juridica nu poate duce la ceva bun pentru patron.
Daca este vorba de infractiunea de inselaciune dupa parerea mea patronul ar urma sa fie arestat.
Problema este ca nu cunoastem toate elementele cazului ca sa intelegem exact daca patronul este sau nu vinovat de savarsirea unei infractiuni.
Cu recuperarea banilor pot exista multe probleme daca chiar este vorba de infractiunea de inselaciune.
In ce oras s-a intamplat asa ceva?
Ar trebui ca sa existe un tabel cu agentiile de turism care sunt neserioase sau care dau tepe.
Ceva la modul cu lista neagra a datornicilor la banci...Se poate realiza acest lucru daca se emite o ordonanta de urgenta in acest sens.
In Bucuresti s-a intamplat, nu stiu despre ce agentie este vorba, n-am mai vorbit cu prietenii mei de cand mi-au relatat ce au patit, dar, da, intr-adevar, cred ca s-ar misca ceva in sensul stoparii acestor inselaciuni daca ar exista o lista neagra a agentiilor care si-au inselat clientii. Patronul ar trebui macar de data aceasta sa raspunda in fata legii, tinand cont ca e deja la a doua manevra (cel putin din ce stiu eu!) de genul acesta. Cu politia s-a descurcat anul trecut dar poate ca anul acesta inalta instanta judecatoreasca il va trimite acolo unde-i este locul! Va multumesc pentru raspuns!
Inselaciune
Justitiarul711
O familie este deposedata de proprietate prin inselaciune. Se prezinta la notar crezand ca isi ajuta o prietena , girand pentru aceasta. Notarul nu le citeste ... (vezi toată discuția)