avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune agentie de turism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune agentie de turism

Buna seara,

O prietena de-a mea a cumparat vouchere pentru a efectua o excursie la sfarsitul acestei luni. Din pacate s-a dovedit ca "agentia" respectiva era una specializata in inselarea amatorilor de chilipiruri de vacanta. Zilele acestea, ducandu-se sa se intereseze ce formalitati mai are de facut, prietena mea a constatat ca respectiva "agentie" se desfiintase. Redau cateva declaratii de-ale ei: " AGENTIA LA CARE PLATISEM BILETELE PENTRU ROMA LA SFARSITUL ACESTEI LUNI, S- A CARAT SI NE-A LASAT CU NASU-N SOARE!Unii (au fost inselati) a doua oara... ca anul trecut astia cica ar fi existat sub un alt nume si au facut la fel. Anul trecut politia l-a vizitat pe patron, care e acelasi, si i-a spus sa le dea oamenilor banii, in loc sa-l aresteze pe loc... anul asta ce dracu i-or mai face?".... Intrebare 1:Exista vreo sansa ca acesti oameni sa-si recupereze banii???? Intrebare 2: Acest stat chiar nu poate face nimic sa protejeze populatia de acesti escroci vanzatori de vise?!?....E plin internetul de ei!!! FACETI CEVA, PENTRU NUMELE LUI D-ZEU!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:51, 12 August 2013
Daca ar exista lege cu lista neagra ar putea fi obligati tot prin lege sa precizeze separat despre lista neagra.
In acest fel ar savarsi infractiune in caz de neanuntare.
Dar...guvernul si parlamentul nu este interesat ca oamenii isi iau tepe...
Imi vine greu sa cred ca nu ii duce mintea la atata lucru...

Cat priveste inselaciunea e posibil sa aiba ceva acoperire juridica.
Adica sa aiba o gaselnita juridica si sa nu fie infractiune fapta...
Daca hotia nu e infractiune si are acoperire juridica, o sa ne trezim ca nici violul nu e considerat infractiune...poate cel mult un accident!...Deja mi-e groaza ca traiesc in tara asta!!!
Exista multe probleme si se apara cu avocati aceste persoane.
Mie nu imi pare deloc complicat sa poata scapa de arestul preventiv dar depinde ce a facut.
Ca a dat teapa este clar dar...se ridica intrebarea daca fapta constituie sau nu infractiune.

Ceea ce a facut poate fi la limita legii sau sa treca dincolo de limita sa si sa o incalce sub aspect penal.
De aceea indicam ce ar fi de facut...de catre parlament sau de gurvern care se poate misca mult mai repede...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune Justitiarul711 Justitiarul711 O familie este deposedata de proprietate prin inselaciune. Se prezinta la notar crezand ca isi ajuta o prietena , girand pentru aceasta. Notarul nu le citeste ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu?ajutor FenichiuBogdan FenichiuBogdan Am si eu o intrebare. Am un prieten care a folosit posta romana pentru a trimite unei persoane un colet cu altceva decat trebuia sa primeasca persoana ... (vezi toată discuția)
Retinere ptr inselaciune minora ? eusebiu dragnea eusebiu dragnea Buna ziua ! Pot fi retinut ptr savarsirea a 2-3 inselaciuni minore ? Am vandut niste telefoane mobile defecte si reparate ..deci mai ieftine ...in loc de ... (vezi toată discuția)