avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate ionescudana

Activitate ionescudana

Discuție imprumut bancar
Buna ziua
Mama m-a rugat sa o ajut in abtinerea unui credit cumuland salariile noastre, suma nefiind foarte mare dar pe care nu ar obtine-o doar prin salariul ei. Creditul va fi pe numele ei,
Eu intentionez in perioada urmatoare sa obtin si eu un credit. va fi acesta influentat de creditul mamei , avand in vedere ca il obtine prin salarii cumulate?
Ar putea sa obtina creditul prin salarii cumulate cu viitorul sot al surorii mele (doreste sa cumpere un teren pentru sora mea)
Multumesc
Răspuns la discuția incredintare copil
Jeflea Dorel a scris:

Ati posibilitate a solutiona cauza in mai multe feluri:
1. prin mediere (dar la Dvs. nu cred ca se impune, intrucat nu exista in realitate o contradictorialitate, adica ar fi deacord sa faceti ca cereti),
2. prin notar (ceea ce va recomand), sau
3 prin instanta (doar daca el nu vcrea sa faceti prin notariat)

Asadar, la notar ... sa faca el declaratie cum ca:
- este deacord ca minorul sa va fie incredintat pentru crestere si educare,
- ca se obliga sa plateasca lunar o pensie de intretinere de 1/4 din venituri (si stabiliti exact suma),
ca este deacord ca dvs. si copilul sa calatoriti in strainatate.

In cazul in care, nu vrea sau ulterior se schimba si revoca declaratia, atunci aveti calea procesului.
Este adevarat si faptul ca prin proces definiti transant aceste probleme (numai sa nu-l agitati).

Buna ziua,
sa inteleg ca nu pot rezolva prin notariat?
Presupunand ca tatal copilului se razgandeste in privinta incredintarii poate ataca declaratia data la notar?
As fi dorit o hotarare definitiva si irevocabila....
Doar instanta imi ofera aceasta posibilitate? Acum el este de acord dar poate mai tarziu....
Multumesc
Buna ziua,
Am un copil in urma unei relatii de concubinaj. Copilul a fost recunoscut de tatal lui. Daca tatal este de acord sa am incredintarea copilului putem face acest lucru ca o simpla formalitate sa nu mai necesite actiune in instanta?
Multumesc