Buna ziua
Mama m-a rugat sa o ajut in abtinerea unui credit cumuland salariile noastre, suma nefiind foarte mare dar pe care nu ar obtine-o doar prin salariul ei. Creditul va fi pe numele ei,
Eu intentionez in perioada urmatoare sa obtin si eu un credit. va fi acesta influentat de creditul mamei , avand in vedere ca il obtine prin salarii cumulate?
Ar putea sa obtina creditul prin salarii cumulate cu viitorul sot al surorii mele (doreste sa cumpere un teren pentru sora mea)
Multumesc
Trebuie stabilit clar cine este beneficiarul creditului.
Daca este doar mama beneficiarul, iar tu ai doar calitatea de codebitor, in principiu, nu ar trebui sa afecteze eventualitatea obtinerii unui credit, in viitor, de catre tine.
Cu toate acestea, in raport de regulamentul bancilor, in momentul in care vei declara calitatea de codebitor (si va trebui sa o faci, pentru ca este declaratie pe proprie raspundere), banca poate avea in calcul, ca si criteriu de acordare, calitatea ta de codebitor.
Pentru mai multa siguranta, este mai bine sa garanteze viitorul cumnat, acesta putand fi codebitor, indiferent de raportul de rudenie.