avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare in legatura cu notiunea de codebitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare in legatura cu notiunea de codebitor

Buna ziua, o vara doreste sa cumpere o locuinta prin prima casa si ma rugat sa ma treaca in hartii ca si codebitor. Ce inseamna acest lucru pentru mine? Cum ma afecteaza? Ea a zis ca dupa un an ma poate scoate din acest statut din harti? Verisoara este vara primara dupa mama, si salariul ei si al sotului nu ii ajung pentru imprumut. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: robert19841209 , utilizator 09:04, 22 Aprilie 2015
Daca ajunge in postura de a nu isi putea achita ratele veti fi executat impreuna cu titularul contractului.
Nu va poate scoate din calitatea de co-debitor fara acordul bancii iar banca nu isi va da niciodata acordul pentru asa ceva.
Atentie, in cazul creditelor prin programul PC creditul se considera scadent in cazul neachitarii a doua rate consecutive! Adica daca intarzie cu plata ratelor atunci banca trimite dosarul la Fondul de garantare iar titularul va putea fi executat silit.
In caz ca ea nu mai poate plati banca poate recupera datoriile si de la dvs, daca aveti venituri si in plus s-ar putea sa nu va mai incadrati pentru un viitor imprumut personal pe toata durata derularii creditului
Cat despre faptul ca dupa un an va scoate si nu mai sunteti codebitor, nu este chiar asa de simplu,eu va sfatuiesc sa va mai ganditi
Multumesc frumos de raspunsuri si de sfaturi. Si eu am avut banuiala cand am auzit unde ma incadreaza ca faza cu scoaterea dupa un an ar fi doar o promisiune a banci pentru a prinde clienti la noi credite,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale viomari viomari Buna ziua, Am contractat un credit de nevoi personale in anul 2008.Am achitat ratele la zi pana in anul 2010 cand am divortat.Sotul fiind codebitor la acest ... (vezi toată discuția)
Co-debitor contract imprumut cu ipoteca si calitate de sot IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti, in cazul decesului co-debitorului unui contract de imprumut cu ipoteca, cu calitatea de sot - ce se intampla in cazul ... (vezi toată discuția)