avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit nevoi personale

Buna ziua,
Am contractat un credit de nevoi personale in anul 2008.Am achitat ratele la zi pana in anul 2010 cand am divortat.Sotul fiind codebitor la acest credit a refuzat sa-si achite obligatia fata de banca.Din cauza faptului ca rata era f mare 1500ron si avand in intretinere si 2 minori am reusit luna de luna sa achit 850ron.Azi am primit un telefon de la banca prin care mi-se comunica ca o sa fiu executata silit.
Creditul nu a avut niciun fel de ipoteca iar in cazul neachitarii se facea o poprire pe conturile de salariu.firma la care lucrez nu s-a angajat ca ar face aceasta poprire.De mentionat ca nu detin bunuri mobile sau imobile.Aceasta fiind "povestea" am cateva intrebari:
Ce pot face in cazul de fata?
Dupa cat timp de la data impunerii executarii silite aceasta se prescrie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:58, 22 Iunie 2012
Avand in vedere ca si sotul are calitatea de codebitor, probabil se va pune poprire si pe veniturile acestuia.
Conform art. 389 Cod procedura civila daca banca lasa sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi facut alte acte de urmarire, executarea se perima, adica nu se mai poate face nimic.
Faptul ca angajatorul a taiat mentiunea de pe adeverinta de salariu prin care se angaja sa va faca poprire pe salariu in cazul neachitarii nu inseama ca nu este obligata legal sa va faca poprire pe salariu in cazul in care executorul judecatoresc infiinteaza poprire asupra veniturilor dvs salariale. Sunt obligati sa faca asta si o vor face, altfel se va valida poprirea impotriva lor si vor plati ei pentru dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi gritosu gritosu As vrea sa intreb, exista prevazut un termen legal cand \"expira\" o poprire pe conturi? sau poprirea se ridica doar in momentul in care se efectueaza plata. ... (vezi toată discuția)
Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)