avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi

As vrea sa intreb, exista prevazut un termen legal cand "expira" o poprire pe conturi? sau poprirea se ridica doar in momentul in care se efectueaza plata. In acest caz conturile vor fi poprite la nesfarsit?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:31, 1 Aprilie 2011
Cand se face proprirea pe conturi, se trimite la banca un document de la executorul judecatoresc si se ataseaza si hotararea judecatoreasca cu suma pe care o datorati. In principiu, daca stiu bine, banca vireaza orice suma intrata in contul dvs in contul specificat pe comunicarea de proprire primit de la executor pana la limita sumei datorate .... dar nu sunt sigura.
Oricum, daca ati rezolvat cu datoria si nu s-a ridicat poprirea, ar trebui sa obtineti o hartie de la executorul judecatoresc si s-o duceti la banca.
Nu cred ca e posibil sa expire o poprire pana cand nu se achita datoria.

Vedeti, daca e cont de salariu, nu cred ca au voie sa va ia toti banii ... domnilor/doamnelor avocati, exista astfel de regula?
La o poprire la salariu stiu ca este 30% din salariul net.

O zi buna.
Ideea este ca nu vreau sa platesc firmei de leasing suma poprita intrucat este abuziva si scoasa din burta , si pana ne judecam ei isi iau banii de 5 ori , ca la noi asa este, ne scarpinam invers......si atunci am tinut conturile goale si vroiam sa stiu pt ca am auzit de la un jurist ca exista un termen de 6 luni dupa care se ridica poprirea automat si trebuie reinoita de catre creditor, in schimb nu am gasit asa ceva in codul de procedura civila, de asta am intrebat aici pe forum o parere avizata
aia e perimarea la 6 luni. Dar la poprire nu merge pt ca:

Art.389 alin.1 din Cprciv spune asa: " Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."
Art 390 alin 1 spune " Dispozitiile art. 387 si 389 nu se aplica in cazurile cand legea incuviinteaza executarea silita fara somatie"

Art. 454 alin. 1 spune " Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa (...)"

Deci, executarea silita prin poprire nu se perima.
Cat despre faptul ca nu vrei sa platesti...daca ai probleme sa-ti maschezi banii, poti plati si dupa solutionarea procesului ceri intoarcerea executarii silite...asta daca esti sigur ca vei castiga .... Daca nu, vei avea surprize multiple cu executarea silita de acum. Daca ai bunuri pe firma s-ar putea sa te frigi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita ContSters288491 ContSters288491 Buna ziua, Doresc sa va intreb despre o poprire din 2009 pe contul de salar ... Ce se intampla daca nu cer in instanta prescrierea? Poprirea ramane pe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Executare fara somatie donigao donigao Buna ziua, In legatura cu o executare silita, am primit azi telef de la banca ca mi-au pus poprire pe cont, insa nu am primit nici o somatie. Am sunat la ... (vezi toată discuția)