avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare fara somatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare fara somatie

Buna ziua,

In legatura cu o executare silita, am primit azi telef de la banca ca mi-au pus poprire pe cont, insa nu am primit nici o somatie. Am sunat la executorul respectiv si mi-a spus ca azi am sa primesc somatia. E normal? Mie nu mi se pare pare. Din cate stiu eu as fi avut 15 zile drept sa contest acesta somatie si dupa aia sa inceapa executarea. Gresesc cumva?

V arog sa ma lamuriti.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 10:28, 10 Iulie 2012
Da, gresiti. Poprirea se instituie fara somatie. Ceea ce urmeaza sa primiti dvs. este adresa prin care sunteti instiintata ca vi s-au poprit conturile. de la primirea acestei adrese avti 15 zile pt a contesta actul de executare.
Poprirea este o exceptie de la regula generala. Astfel, in baza art. 454 alin 1 Cod proc civ, poprirea se infiinteaza fara somatie, iar daca instiintarea de poprirea a fost pusa de executor la posta, este posibil sa o primiti dupa 2,3 zile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita civila Oana Gabriela Oana Gabriela Este legal o executare civila in baza unui contract de credit la o institutie bancara fara derularea unui proces civil? Am inteles ca, contractul de credit ... (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara nbun1 nbun1 In urma unui proces civil pe care l-am pierdut, cauza litigii de munca, avand ca obiect despagubire(4000ron). Neavand nimic pe nume am refuzat sa platesc. ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la executare? Dahrma Dahrma Din cate stiu,ca sa se poata pune poprire pe contul tau,executorul bancar trebuie sa ceara o hotarare judecatoreasca prin care se incuviinteaza executarea ... (vezi toată discuția)