avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se procedeaza la executare?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se procedeaza la executare?

Din cate stiu,ca sa se poata pune poprire pe contul tau,executorul bancar trebuie sa ceara o hotarare judecatoreasca prin care se incuviinteaza executarea silita
Intrebarea mea este:

1.Dosarul meu, de executare,pe care executorul bancar il are,nu ar trebui sa apara pe siturile judecatoriei sau a tribunalului,mai ales daca e din 2009...am si numarul dosarului,da nu figureaza nici la tribunal nici la judecatorie...

2.Ca sa se poata popri un cont,care sunt procedeele? Executorul bancar trimite la celelalte banci unde debitorul are conturi,ordin de poprire sau trimite hotararea judecatoreasca?


3.Daca sunt executata,nu trebuia sa mi se trimita o citatie iar apoi hotararea ca sa pot contesta executarea?

4.Exista posibilitatea ca executorul bancar sa-mi fi poprit contul fara o hotarare judecatoreasca?

Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 20:20, 19 Noiembrie 2010
1.Nu cautati dupa nr. dosarului executorului judecatoresc.Cel mai bine verificati in arhiva Judecatoriei.

2.Poprirea este reglementata de disp. art.452-461 C.proc civ.

3.Teoretic, trebuia sa primiti o somatie de la executorul judecatoresc.Poprirea se infiinteaza fara somatie (vezi disp. art.454 C.proc.civ.).

4.Nu neaparat hotarare judecatoreasca.Titluri executorii sunt si contractele de credit-de exemplu.Nu exista posibilitatea infiintarii popririi fara un tiltu executoriu-in sensul legii.

Am gasit raspuns la toate intrebarile...:)
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
Dahrma, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara nbun1 nbun1 In urma unui proces civil pe care l-am pierdut, cauza litigii de munca, avand ca obiect despagubire(4000ron). Neavand nimic pe nume am refuzat sa platesc. ... (vezi toată discuția)
Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)