avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie mobiliara

In urma unui proces civil pe care l-am pierdut, cauza litigii de munca, avand ca obiect despagubire(4000ron). Neavand nimic pe nume am refuzat sa platesc. Ulterior am semnat un contract individual de munca de la care m-am asteptat sa imi fie urmarite veniturile pentru recuperarea prejudiciului...dar acum dupa sase luni primesc SOMATIE MOBILIARA, prin care s-a incuviintat punerea in executare silita a titlului executoriu. Ce pot sa fac in cazul acesta?Mi se poate intampla ceva ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 22:43, 5 Iulie 2011
Somatia mobiliara este pentru situatia in care aveti bunuri mobile sau venituri. Se pare ca creditorul a "urmarit" evolutia dvs si va va pune poprire pe veniturile salariale ( lunar 1/3 din veniturile nete)
imi va fi anuntat patronul in situatia asta? sau cum se procedeaza?
nbun1 a scris:

imi va fi anuntat patronul in situatia asta? sau cum se procedeaza?

Patronul dvs.-in calitate de tert poprit- de exemplu, va putea sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada, executorului (a se vedea disp. art.456 C.proc.civ.).

Insa...din cate am inteles, se va incepe, initial, cu executarea bunurilor mobile si doar daca din executarea silita a acestora (prin vanzare la licitatie publica) nu se va recupera intrebul debit (avand prioritate cheltuielile de executare-un alt exemplu) se va putea apela la poprire (conturi/salariu).

Cel mai bine, contactati executorul, ca sa stiti cum stau lucrurile, deoarece poprirea se infiinteaza fara somatie, printr-o adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu (a se vedea disp. art.454 C.proc.civ.) si cel putin teoretic, veti fi si dvs. in acel moment, instiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)