Doresc sa va intreb despre o poprire din 2009 pe contul de salar ...
Ce se intampla daca nu cer in instanta prescrierea? Poprirea ramane pe perioada nedefinita?
Prescriptia nu a fost intrerupta din 2009 cu nici un fel de act.
Cum e corect prescriere sau prescriptie? sau ambele sunt corecte?
Multumesc mult!
Eu cred ca intrebati de perimare. Din pacate, pe reglementarea veche, cea careia i se circumscrie executarea silita despre care faceti vorbire, poprirea nu se perima. Insa, am putea vorbi despre prescriptie. Daca de la infiintarea popririi trec 3 ani, fara sa fie incasata vreo suma in acel cont, si fara sa se efectueze vre-un alt act de executare, mobiliara, imobiliara sau poprire, asupra altor bunuri din patrimoniul dvs, consider ca puteti invoca cu succes prescriptia.
Ce se intampla daca nu cer prescriptia in instanta si sa presupunem ca "fapta" s-a prescris deja,ca a intrunit toate cele necesare conform legii-dar nu am cerut in instanta acest lucru.Poprirea ramane pe cont,timp nedefinit?Doar cu o sentinta se poate ridica poprirea,sau?
Orice executare silita intrerupe curgerea termenului de prescriptie. Pentru a invoca prescriptia trebuie mai intai constata perimarea, teoretic. De aceea intrebam de perimare.
In cazul dvs. insa, prescriptia trebuie invocata si nu perimarea. Ati pus intrebarea corect.
In acesti 3 ani, ati facut vreo plata , benevol? Au mai existat alte acte de executare?
Inchidere cont
palina012003
. vreau sa invoc perimarea excutarii, dar pentru aceasta am aflat ca trebuie sa nu mai existe nici un cont poprit. am facut cerere de inchidere a contului, dar ... (vezi toată discuția)