avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita

Buna ziua,

Doresc sa va intreb despre o poprire din 2009 pe contul de salar ...
Ce se intampla daca nu cer in instanta prescrierea? Poprirea ramane pe perioada nedefinita?
Prescriptia nu a fost intrerupta din 2009 cu nici un fel de act.
Cum e corect prescriere sau prescriptie? sau ambele sunt corecte?
Multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Eu cred ca intrebati de perimare. Din pacate, pe reglementarea veche, cea careia i se circumscrie executarea silita despre care faceti vorbire, poprirea nu se perima. Insa, am putea vorbi despre prescriptie. Daca de la infiintarea popririi trec 3 ani, fara sa fie incasata vreo suma in acel cont, si fara sa se efectueze vre-un alt act de executare, mobiliara, imobiliara sau poprire, asupra altor bunuri din patrimoniul dvs, consider ca puteti invoca cu succes prescriptia.
Nu am intrebat despre perimare...Da,cum spuneti dvs.au trecut 3 ani,in care executorul nu si-a mai facut datoria de-a ma executa...
Ce se intampla daca nu cer prescriptia in instanta si sa presupunem ca "fapta" s-a prescris deja,ca a intrunit toate cele necesare conform legii-dar nu am cerut in instanta acest lucru.Poprirea ramane pe cont,timp nedefinit?Doar cu o sentinta se poate ridica poprirea,sau?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters288491, utilizator
Orice executare silita intrerupe curgerea termenului de prescriptie. Pentru a invoca prescriptia trebuie mai intai constata perimarea, teoretic. De aceea intrebam de perimare.
In cazul dvs. insa, prescriptia trebuie invocata si nu perimarea. Ati pus intrebarea corect.
In acesti 3 ani, ati facut vreo plata , benevol? Au mai existat alte acte de executare?

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont palina012003 palina012003 . vreau sa invoc perimarea excutarii, dar pentru aceasta am aflat ca trebuie sa nu mai existe nici un cont poprit. am facut cerere de inchidere a contului, dar ... (vezi toată discuția)