avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre prescrierea dreptului de a cere ex.silita

Buna ziua,

Doresc sa va intreb despre o poprire din 2009 pe contul de salar ...
Ce se intampla daca nu cer in instanta prescrierea? Poprirea ramane pe perioada nedefinita?
Prescriptia nu a fost intrerupta din 2009 cu nici un fel de act.
Cum e corect prescriere sau prescriptie? sau ambele sunt corecte?
Multumesc mult!

Titlul executoriu este din 2009.Poprirea pe cont s-a facut in 2009,dupa care nu s-a mai facut nici o alta manevra de executare.Contul meu bancar a expirat de atunci.Deci din 2009 nu s-a mai intreprins nici o actiune de executare.Nu inteleg de ce nu pot cere prescriptia.Nu am inteles exprimarea dvs.
Conform legii daca in timp de 3 ani creditorul nu intreprinde nici o actiune cu privire la executare-el pierde dreptul de a cere executarea silita deoarece nu s-a implicat in activitatea executionala conform prevederilor legii...In fine,eu imi voi incerca norocul-am sa va spun rezultatul dupa ce se da sentinta...

Nu s-a facut nici o plata,absolut nimic.Parca nu as fi executata silit...doar ca nu pot avea cont bancar.atat- de cand mi-a expirat contul,altul nu mi-am mai facut.

Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Puteti avea, dar la alta banca.
De asemenea, puteti sa solicitati inchiderea celui poprit. In mod normal, banca ar fi trebuit sa vi-l inchida dupa 6 luni de inactivitate. Sunteti sigura ca nu e deja inchis?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Nu pot avea la alta banca pentru ca si acela va fi poprit.Am solicitat inchiderea contului si nu s-a putut atata timp cat am poprire.Este doar inactiv,pentru ca nu sunt intrari si iesiri.Atat. Cardul de credit a expirat in 2010,trebuia reinoit,dar nu am mai facut-o.Eu nu mai am contact cu nici o banca ;)

Chiar daca ar fi fost inchs contul-datoria tot exista...
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters288491, utilizator
Doamna draga,

Executorul doarme linistit. Credeti dvs. ca s-ar deranja el sa trimita dupa 3 ani adrese noi de poprire? Nu trimit ei nici in primele 6 luni, mai mult de o adresa catre banci, dar acum, dupa 3 ani?

Contul poate fi inchis, chiar si daca e poprit, pentru ca nimeni nu poate obliga banca sa mentina o relatie contractuala, doar pentru ca el are o creanta si vrea sa il execute pe partenerul de afaceri al bancii.
Stiu ca sunt banci care nu inchid contul, dar nu au temei legal sa nu o faca. Poate au interes sa mai ceara ceva comisioane, dar nimic altceva.
Multumesc,aveti dreptate...dar mie nu au vrut sa-mi inchida contul...in fine.Eu nu imi deschid alt cont bancar pana nu actionez in instanta.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
ContSters288491, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont palina012003 palina012003 . vreau sa invoc perimarea excutarii, dar pentru aceasta am aflat ca trebuie sa nu mai existe nici un cont poprit. am facut cerere de inchidere a contului, dar ... (vezi toată discuția)