avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate MariaComan14

Activitate MariaComan14

Răspuns la discuția Obligatii PFA
multumesc pentru raspuns
M-am uitat inca o data pe declaratia de asigurare, datele sunt cele personale iar la categorie asigurat am bifat 5.3, adica PFA, deci cred ca e ok.
Nu m-am lamurit, am dreptul sa-mi aleg eu ce venit asigur sau 31,3% se aplica la venitul real?
multumesc
Maria Coman
Răspuns la discuția Obligatii PFA
declaratia individuala de asigurare e in nume propiru - pentru venitul minim. Lunar am de plata 222 lei. Voiam sa stiu daca eu castig mai mult ca PFA, trebuie sa platessc in functie de cat castig. Desfasor activitatile 7021, 7022. Nu stiu cum sunt impozitata, de inde pot afla?
referitor la angajarea in propriul PFA si mie mi se pare ilogic, dar aceasta solutie mi-a fost furnizata de 2 contabili.
va multumesc
Discuție Obligatii PFA
buna ziua,

In momentul de fata lucrez pe baza de PFA, nefiind salariata nicaieri. Doresc sa stiu daca se merita se-mi inchei un contract de munca (fictiv) in alta parte, pentru a reduce impozitele. Eu am incheiat cu Casa de Pensii un contract de asigurare, pe venitul minim si suma lunara de plata este 222. Venitul meu este mult mai mare dar nu ma intereseaza sa platesc mai mult pentru pensii. Ar trebui sa declar la pensii care este venitul meu real sau am avut dreptul sa-mi aleg singura suma asigurata? O contabila mi-a spus ca ma pot angaja la propriul PFA. Ca t de mult s-ar reduce impozitele in cazul asta?

multumesc
Maria
Buna seara,

ma intereseaza o sursa de unde as putea lua coordonatele unui francizor bun, pentru inceperea unei activitati independente in domeniul consultantei fondurilor comunitare.

Credeti ca este viabila ideea?
Multumesc