avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Franciza pentru consultanta fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Franciza pentru consultanta fonduri europene

Buna seara,

ma intereseaza o sursa de unde as putea lua coordonatele unui francizor bun, pentru inceperea unei activitati independente in domeniul consultantei fondurilor comunitare.

Credeti ca este viabila ideea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ion Vasilescu , Consultant credite si finantari 18:37, 4 Iulie 2011
De ce nu incepeti pe cont propriu? Firma aceea va asigura multe altele dar in nici un caz nu cred ca va asigura pregatirea si calitatile pe care dumneavotra personal trebuie sa le aveti pentru a avea succes. Va ganditi ca va asigura un portofoliu de clienti?
Faceti multe confuzii, atat la nivel de concept cat si despre piata careia ati vrea sa va adresati.

1. Concept: franciza nu inseamna activitate independenta. "Francizor independent" inseamna altceva decat ce credeti.

2. Domeniu economic:

- Consultanta este o activitate care necesita pregatire tehnico-economica de cel mai inalt nivel. Confundati probabil adevarata consultanta cu "consultanta" unui broker de credite sau de asigurari, care inseamna doar o vanzare directa de produs standard.
- Dat fiind necesarul de pregatire, rezulta ca nu se pot acumula cunostintele necesare intr-un training de franciza. Este necesar sa urmati o facultate de specialitate: economica sau tehnica (sau macar un master in domeniu).
- Adevarata consultanta nu se francizeaza oricui vine de pe strada. Francizorii sunt selectati cu cea mai mare atentie, din randul firmelor care deja au dovedit ca au o pozitie corespunzatoare pe piata. Vezi marile firme de avocatora sau consultanta/audit care vin in Romania si se asociaza cu o firma romaneasca cu experienta dovedita.
- Se poate spune ca, in principiu, consultanta nu se francizeaza, ci cel mult se lucreaza in asociere. Daca vedeti o franciza de ceva servicii de consultanta, aceea nu e consultanta, ci vanzare directa sau prestare de servicii standard.

Dat fiind cele de mai sus, nu veti gasi in Romania niciun consultant suficient de inconstient ca sa isi francizeze afacerea asa cum cautati dvs.

Solutiile pot fi doua:
- va infiintati propria firma si acumulati experienta pe "barba dvs."
- va angajati la o firma de consultanta si invatati meseria.

Fara experienta dovedita, maximul pe care-l puteti atinge cu o astfel de firma este sa fiti agent de vanzari. Intocmirea proiectelor (consultanta propriu-zisa) va ramane insa la sediul central, sub controlul celor care intr-adevar se pricep. Altminteri riscul e prea mare pentru francizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea firmelor de catre tinerii antreprenori ligrivatin ligrivatin Buna ziua Dupa infiintarea firmei debutant, pot obtine ajutorul de la stat in valoare de 10 000 de euro daca proiectul presupune intrarea intr-o Franciza? In ... (vezi toată discuția)
O persoana poate deveni consultant independent pt fonduri europene? robert193 robert193 Buna ziua. Stiu ca sunt consultanti pt fonduri europene care lucreaza la firme de consultanta...intrebarea mea este daca sunt consultanti independenti? (care ... (vezi toată discuția)
Va rog lamurire cod caen 9200 blecota blecota Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina ... (vezi toată discuția)