avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate danbratulex

Activitate danbratulex

Buna seara !! prevederile din ccm suna asa: in decurs de 9 luni de la data concedierii pentru motive care nu tin de persoana angajatului, angajatorul nu are voie sa angajeze alta persoana pe acelasi post !!!! Eu stiu ca este tardiva contestarea deciziei de concediere dar intrebarea este ce trebuie sa fac daca aceasta prevedere din ccm a fost incalcata pentru ca in felul asta a fost deschisa calea abuzurilor , nu mi place de tine , te dau afara si peste 2 luni angajez pe cine mi place mie ...deci????
Ma gandeam la o plangere penala pentru abuz in serviciu !!!
Scuze ... am uitat sa precizez ...concedierea a fost colectiva !!! schimba asta cu ceva??? si inca ceva .... codul muncii vorbeste clar in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana angajatului, despre desfiintarea postului , fara dubii , ori in cazul acesta, postul nu a fost desfiintat !!! deci??? Multumesc !!!
Buna ziua !!! In cazul in care am fost concediat pentru motive care nu tin de persoana mea (asa cum este scris in decizia de concediere) ce masuri pot lua impotriva conducerii societatii (plangere penala poate ???) daca a angajat dupa 6 luni o alta persoana pe acelasi post in conditiile in care in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate este stipulat ca in termen de 9 luni nu se fac angajari pe acelasi post!! Nu cumva contravine si cu prevederile codului muncii si anume : Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
In cazul acesta nu s a desfiintat locul de munca !!!
Pot face ceva??
Va multumesc !!
Buna ziua !!! Va rog sa ma lamuriti daca platesc sau nu TVA la urmatoarea operatiune : cumpar din Romania un Logan pe care trebuie sa platesc 10.000 euro (TVA inclus, pret de lista) pe care intentionez sa l export in Franta ca bun care urmeaza sa fie revandut acolo ( nu ca aport la societatea respectiva) , in acest caz cumpar produsul fara TVA , il cumpar cu TVA si urmeaza sa l recuperez de la statul roman sau il cumpar cu TVA dar la operatiunea de export nu se mai plateste inca odata TVA ul ??????
Buna ziua !!
In cazul unei societati aflate in insolventa care are administrator special si administrator judiciar numit, cine dintre cei doi , poate semna un contract care angajeaza patrimoniul societatii ??
Va multumesc !!
Buna ziua !! va rog sa ma lamureasca cineva daca poate !!! sunt in somaj , in a doua luna si concomitent in concediu medical pentru accident vascular, incepand din prima luna !!! In ultimile 6 luni pentru care am depus adeverinta la AJOFM am avut un venit net lunar de 4000 Ron !! Luna aceasta am avut surpriza sa incasez pentru prima luna, un ajutor de somaj de 840 Ron , functionarele de la ghiseu mi au spus ca ajutorul este limitat prin lege la aceasta suma !!! Eu stiam , conform OG 158/2005, ca se face media veniturilor pe ultimile 6 luni fara a depasi 12 salarii minime pe economie !!! Imi puteti spune daca au gresit cumva cele de la ghiseu???? Va multumesc anticipat !!!
multumesc mult!!!!
Va rog frumos , daca poate cineva sa mi spuna, dupa care lege, articol se calculeaza cuantumul platii concediului medical in perioada somajului ? Va multumesc!!
Buna ziua !!! va rog sa mi spuneti daca se poate iesi la pensie pe caz de boala in timp ce te afli in ajutor de somaj ?? Va multumesc!!
Răspuns la discuția concediere in insolventa
Multumesc pentru raspuns ! mentionez ca in cazul expus de mine nu este vorba de concedieri individuale ci colective, asa cum este descrisa concedierea colectiva de lege !!!