avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pentru motive care nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pentru motive care nu tin de persoana angajatului!!

Buna ziua !!! In cazul in care am fost concediat pentru motive care nu tin de persoana mea (asa cum este scris in decizia de concediere) ce masuri pot lua impotriva conducerii societatii (plangere penala poate ???) daca a angajat dupa 6 luni o alta persoana pe acelasi post in conditiile in care in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate este stipulat ca in termen de 9 luni nu se fac angajari pe acelasi post!! Nu cumva contravine si cu prevederile codului muncii si anume : Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
In cazul acesta nu s a desfiintat locul de munca !!!
Pot face ceva??
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 17 Aprilie 2012
Nu contraviine cu nimic Codului muncii ... in cazul concedierilor individuale legea nu prevede nicio interdictie de angajare.

Art.65 C.mun. citat de dvs nu face nicio referire in acest sens ... cred ca textul din ccm se refera la concedierile colective si nu cele individuale.

Reinfiintarea unui post se poate face oricand .. legea nu interzice acest lucru.

Plangere penala pentru ce sa faceti ? ... care ar fi fapta de natura penala savarsita de angajator?
Scuze ... am uitat sa precizez ...concedierea a fost colectiva !!! schimba asta cu ceva??? si inca ceva .... codul muncii vorbeste clar in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana angajatului, despre desfiintarea postului , fara dubii , ori in cazul acesta, postul nu a fost desfiintat !!! deci??? Multumesc !!!
Schimba acest lucru .. insa in afara de acea prevedere , ar trebui sa mai existe prevazuta si obligaţia angajatorului de a transmite salariaţilor care au fost concediaţi o comunicare scrisa în acest sens şi de a-i reangaja pe aceleaşi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fara examen sau concurs ori perioada de proba. ...

Care sunt prevederile exacte din ccm cu privire la aceasta problema?
fara proces si o hotarare judecatoreasca prin care sa se anuleze concedierea pe acest motiv nu aveti nici o sans sa fie sanctionati!Contestati decizia de concediere si faceti plangere la ITM
Si ce ce faca ITM -ul in acest? .. reiterez ideile ca ITM-ul nu are atributii jurisdictionale si nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva.

De asemenea , in vechea reglementare a Codului Muncii nu exista nicio sanctiune pentru o asemenea fapta , iar contestarea concedierii este deja tardiva.

Alte discuții în legătură

Noi angajari efectuate dupa reducerile de personal aemilia aemilia Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o informatie referitoare la efectuarea de noi angajari in urma reducerilor de personal determinate de desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintare de post Cris_M Cris_M Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile unui angajat in caz de concediere prin desfiintare de post. Angajatorul are obligatia sa mute angajatul pe ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)