avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediului medical in somaj !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediului medical in somaj !!!

Va rog frumos , daca poate cineva sa mi spuna, dupa care lege, articol se calculeaza cuantumul platii concediului medical in perioada somajului ? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: danbratulex , utilizator 12:33, 19 Noiembrie 2011
Buna seara. Din cate stiu eu nu se calculeaza, fiindca deja e considerat ajutor de la stat somajul si mai ales ca in perioada respectiva nu munciti, deci nu sunteti platitor de taxe la stat ( cele care se platesc de fapt de catre angajator ).
danbratulex a scris:

Va rog frumos , daca poate cineva sa mi spuna, dupa care lege, articol se calculeaza cuantumul platii concediului medical in perioada somajului ? Va multumesc!!


O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
Art. 10
(1)Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pâna la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

(2)În situatia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si c), veniturile ce se iau în considerare sunt:
a)cuantumul indemnizatiilor, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. c) si alin. (2);
b)salariul de baza minim brut pe tara, din perioadele respective, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si alin. (3).

(3)Prevederile alin. (1) se aplica si în cazul pensionarilor de invaliditate gradul III, al pensionarilor nevazatori, pe perioada în care se afla în situatiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si alin. (2) lit. c) si d).
....
multumesc mult!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal andreiutza_l andreiutza_l Am o rugaminte...sa ma lamuriti si pe mine va rog frumos. Urmeaza sa intru in concediul prenatal (acela de 126 de zile , sarcina si lauzie) si din ce am citit ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare-plata cm daria63 daria63 Buna ziua, As dori va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie.Am un salariat care este angajat pe data de 14.06.2011 si anterior a beneficiat de somaj..in ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal larigeor larigeor Daca intru in concediul prenatal la jumatatea lunii, luna in curs se calculeaza la plata concediului? Cum se va calcula salariul in luna respectiva? multumesc (vezi toată discuția)