avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul prenatal

Daca intru in concediul prenatal la jumatatea lunii, luna in curs se calculeaza la plata concediului? Cum se va calcula salariul in luna respectiva? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 15:32, 15 Octombrie 2010
OUG 158
ART. 25 (1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10. (2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

ART. 10 (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii si indemnizatii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.

(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si c), veniturile ce se iau in considerare sunt: a) cuantumul indemnizatiilor, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. c) si alin. (2); b) salariul de baza minim brut pe tara, din perioadele respective, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si alin. (3).

ART. 8 (1) Stagiul de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate, prevazut la art. 7, se constituie din insumarea perioadelor:

a) pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii de catre angajator sau, dupa caz, de catre asigurat;

In alta ordine de idei luna ultima care se ia in calcul e cea dianinatea lunii concediului medical, adica o luna intreaga, pentru care s-a achitat contributia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal andreiutza_l andreiutza_l Am o rugaminte...sa ma lamuriti si pe mine va rog frumos. Urmeaza sa intru in concediul prenatal (acela de 126 de zile , sarcina si lauzie) si din ce am citit ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical in somaj !!! danbratulex danbratulex Va rog frumos , daca poate cineva sa mi spuna, dupa care lege, articol se calculeaza cuantumul platii concediului medical in perioada somajului ? Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Concediu medical lucika lucika vreau si eu un sfat. In perioada 1 ianuarie 2005-13 octombrie 2006 am fost in concediu de inngrijire copil pina la varsta de 2 ani. In perioada 16 octombrie ... (vezi toată discuția)