avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

vreau si eu un sfat.

In perioada 1 ianuarie 2005-13 octombrie 2006 am fost in concediu de inngrijire copil pina la varsta de 2 ani. In perioada 16 octombrie -27 octombrie am figurat, dupa reluarea activitatii, in concediu medical. Vreau sa stiu care se considera baza de calcul pentru acest concediu medical. Exista o baza de calcul -salariu minim pe economie? De cand? de ce nu sa considera baza indemnizatia pentru crestere copil pe care o ridicam de la ministerul solidaritatii si protectiei sociale?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 21:25, 12 Decembrie 2006
ORDONANTA DE URGENTA nr. 158 din 17 noiembrie 2005 (*actualizată*) - privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

"ART. 8
(1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de către angajator sau, după caz, de către asigurat, respectiv de către fondul de asigurare pentru accidente de munca şi boli profesionale sau bugetul asigurărilor pentru şomaj;
b) pentru care plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se suporta din alte surse, în condiţiile prevăzute la art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002*) privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare;

ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe ţara lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
(2) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizaţiilor, se utilizează perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) şi c), veniturile ce se iau în considerare sunt:
a) cuantumul indemnizaţiilor, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. c) şi alin. (2);
b) salariul de baza minim brut pe ţara, din perioadele respective, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) şi alin. (3)."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal larigeor larigeor Daca intru in concediul prenatal la jumatatea lunii, luna in curs se calculeaza la plata concediului? Cum se va calcula salariul in luna respectiva? multumesc (vezi toată discuția)
Cm modalitate de calcul Kitte Kitte Care este baza de calcul pentru un concediu medical? Exista optiunea de a alege lunile care sa fie baza de calcul? Va rog sa imi dati si baza legala. ... (vezi toată discuția)
Cm dupa ccc mishumishulina mishumishulina În cazul unei angajate care şi-a reluat raporturile de muncă după finalizarea concediului de creştere copil până la 2 ani şi care după 3 luni de ... (vezi toată discuția)