Multumesc pentru raspuns. Mie mi se parea normal sa scrie la locatie o borna de kilometraj ceva, deoarece DN 2B este lung, are si localitati, nici macar nu a specificat faptul ca eram in afara localitatii. Mai este si problema ca mi-a trecut 4 puncte pentru o fapta care este sanctionata cu 3 puncte.
Buna seara,
Ieri 21.02.2014 cand ma deplasam pe drumul national 2B in afara localitatii am primit flash-uri de la o masina de politie care se deplasa din sens opus. Am oprit, am asteptat in masina pana cand unul din agenti a sosit la masina. I-am inmanat toate actele si mi-a comunicat ca circulam cu viteza de 114 km/h pe un drum cu o viteza maxima de 90 km/h, fapta pentru care voi primi 3 puncte de penalizare si 3 puncte de amenda. Se duce la masina, completeaza procesul verbal, vine si imi spune ca am de platit 390 ron, ma intreaba daca am mentiuni, ii spun ca nu iar apoi semnez, imi da procesul verbal si pleaca. Cand ma uit pe procesul verbal defapt mi-a scris 4 puncte si amenda afererenta pt 4 puncte desi fapta se incadreaza la 3 puncte conform codului rutier. Pe langa asta mentionez ca pe procesul verbal nu a specificat exact locul, a scris DN 2B doar, iar la sfarsit inainte de semnaturi nu a completat nu a completat nici rubrica "Vehicul nr......... asigurat cu polita nr......... valabila pana la.......... . Deasemenea nu este specificat nici tipul aparatului, este specificat doar "caseta nr.10 de pe auto MAI....". Pe langa aceste lucruri eu stiam ca radarele nu sunt omologate pentru functionarea in deplasare. As dori sa fac contestatie la judecatoria de care apartin (sector 5) dar nu stiu cum sa formulez. Puteti sa ma sfatuiti? Multumesc anticipat.
Va multumesc foarte mult . I s-a spus ca daca face contestatie la sefii mai mari va fi dat afara! Probabil o sa faca indiferent daca il vor da afara sau nu.
Buna ziua,
Am si eu o problema! Am sotul macaragiu si a avut o problema la locul de munca si anume:
Marti dimineata cand in timp ce era in vestiar cu alti colegi de munca (de alte meserii) a venit seful responsabil si le-a spus sa faca ceva care nu era in atributiile nici unuia dintre ei. Ei au raspuns ca nu pot sa faca acel lucru pentru ca nu sunt calificati pentru acea actiune , moment in care seful i-a spus sotului " Azi n-am nevoie de macaragiu! Pleaca acasa" . Sotul meu l-a rugat sa se duca sa vorbeasca cu sefii ceilalti inainte sa il trimita acasa , iar ca replica a primit " Eu sunt seful aici , eu decid, pleaca acasa" . Deasemenea sotul l-a mai intrebat de 2-3 ori daca sigur trebuie sa plece acasa, raspunsul sefului fiind acelasi. El a venit acasa , iar a 2-a zi a fost tras la raspundere de ce a plecat acasa. A dat declaratie la sefii ceilalti spunandu-le exact ce s-a intamplat in nenumarate randuri. Acum s-a dat verdictul din partea celorlalti sefi, sotul meu trebuie sa plateasca penalizare 850 ron (echivalentul a jumatate de salariu). Avem nevoie de un sfat ! Ce ar trebui sa faca? se poate rezolva ceva in instanta sau undeva? Cui ar trebui sa ne adresam? Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
In anul 2005 incepand cu luna iunie zi de zi primeam recomandate la posta cu amenzi de parcare din lunile ianuarie , februarie , pana prin aprilie, din acelasi loc (parcarea era facuta in spic , deoarece numai asa se putea parca, asa erau toate masinile) , parcarea din fata institutiei unde lucrez. Au fost ridicate recomandatele de la posta de catre proprietar deoarece amenzile soseau pe numele sau automat , deci au fost si platite vreo 6-7. Recomandatele continuau sa vina , dar nu le-a mai ridicat de la posta. Acum 2 zile a sosit o recomandata de instiintare conform careia daca nu se platesc in timp de 15 zile , intervine executarea silita. Ce trebuie facut ? Amenzile acestea nu se prescriu dupa 5 ani? In plus am observat ca 2 din procesele verbale sunt si din aceeasi data.
Va multumesc frumos.