Buna ziua,
Am si eu o problema! Am sotul macaragiu si a avut o problema la locul de munca si anume:
Marti dimineata cand in timp ce era in vestiar cu alti colegi de munca (de alte meserii) a venit seful responsabil si le-a spus sa faca ceva care nu era in atributiile nici unuia dintre ei. Ei au raspuns ca nu pot sa faca acel lucru pentru ca nu sunt calificati pentru acea actiune , moment in care seful i-a spus sotului " Azi n-am nevoie de macaragiu! Pleaca acasa" . Sotul meu l-a rugat sa se duca sa vorbeasca cu sefii ceilalti inainte sa il trimita acasa , iar ca replica a primit " Eu sunt seful aici , eu decid, pleaca acasa" . Deasemenea sotul l-a mai intrebat de 2-3 ori daca sigur trebuie sa plece acasa, raspunsul sefului fiind acelasi. El a venit acasa , iar a 2-a zi a fost tras la raspundere de ce a plecat acasa. A dat declaratie la sefii ceilalti spunandu-le exact ce s-a intamplat in nenumarate randuri. Acum s-a dat verdictul din partea celorlalti sefi, sotul meu trebuie sa plateasca penalizare 850 ron (echivalentul a jumatate de salariu). Avem nevoie de un sfat ! Ce ar trebui sa faca? se poate rezolva ceva in instanta sau undeva? Cui ar trebui sa ne adresam? Va multumesc anticipat!
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Asadar , sanctiunea primita este lovita de nulitatea absoluta .. in cazul in care , sotului dvs i se va retine din salariu acea suma acesta poate sesiza ITM-ul si/sau poate promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Va multumesc foarte mult . I s-a spus ca daca face contestatie la sefii mai mari va fi dat afara! Probabil o sa faca indiferent daca il vor da afara sau nu.
Amenintarea cu datul afara constituie ea insasi o infractiune prevazuta de Codul penal ... prin urmare, poate sesiza atat conducerea superioara sau se poate adresa direct instantei de judecata pentru anularea acelei decizii ...
Dupa indelungi cereri am primit statele aferente lunilor iulie-octombrie 2012, state in care am observat la rubrica prime/adaus/pen/alte sume ca mi-a fost pus cu minus cam 30% din salariu. Mentionez ca am lucrat la Romstrade, nu mai am sperante sa vad banii, dar vreau sa stiu ce reprezinta acele diminuari ale salariului si daca se poate face ceva, daca pot sa ma adresez instantei pentru corectarea tabelului de creante.
Multumesc!
Penalizare loc de munca
molul
buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de ... (vezi toată discuția)