avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate ArdeleanuA

Activitate ArdeleanuA

Răspuns la discuția Clauza aditionala contract
Ok. Dar dupa ce se va intampla acest lucru catre ce institutie sa ma indrept?
Si nu imi spuneti ITM ca am fost deja sa cer sfatul dumnealor si nu a fost tocmai atmosfera in care cineva s-ar fi oferit sa imi ofere un raspuns concret.
Acest lucru nu se numeste abuz in serviciu? Catre ce institutie ma pot adresa ca sa nu ajung in situatia respectiva? Trebuie sa fie ceva ce pot face din punct de vedere legal.
Momentan m-au amenintat ca in urma cursului pe care ei sustin ca mi l-au efectuat va urma sa ia masurile cuvenite. Ca si in alte cazuri, fosti colegi care au plecat si au refuzat sa plateasca cursurile care nu au fost effectuate si nu exista dovada ca a existat trainer care sa fi efectuat cursurile respective, presupun ca imi vor opri salariul din perioada de preaviz. Ce pot face in momentul acesta pentru a opri angajatorul sa imi opreasca salariul?
Ei considera ca perioada in care am facut singura tutoriale este contorizata ca si curs. Este legal sa faca asta daca nu a existat persoana autorizata ca sa efectueze acele cursuri?
Buna seara,

Am nevoie de un sfat in legatura cu clauza de formare profesionala pe care o am anexata in contractual de munca.

Angajatorul in aceasta clauza isi ia angajamentul efectuarii anumitor cursuri printre care:
- cursuri pentru anumite softuri;
- self training;
- mentoring.

Tin sa mentionez ca pentru toate acestea s-a anexat o suma pe care va trebui sa o platesc in cazul in care doresc incetarea contractului de munca mai devreme de 2 ani si un anumit numar de ore.

Cursurile nu au existat, adica le-am efectuat tot singura cu ajutorul unor tutorial, ceea ce vad mai degraba a se incadra in self training, nu a existat o prezenta sau un test la sfarsitul acestora. Deasemenea numarul de ore de training a fost de 80 ore in loc de 130 ore cum era specificat in clauza.

Acum mi se cer banii pe cursurile respective si inclusive pe orele de Training pontate abuziv de catre acestia in momentele in care nu a fost de munca in firma si am fost obligati sa pontam training.

Vreau sa stiu daca sunt obligata sa platesc suma aferenta acelor cursuri daca nu au existat de fapt? Este legal sa mi se ceara o anumita suma de bani pe aceste cursuri?
Buna ziua!
Am si eu o intrebare despre somajul dupa liceu, daca sunteti amabili sa imi raspundeti.
Momentan am terminat cu bacalaureatul si ma gandesc sa dau la facultate, insa ma gandeam totusi sa fac cererea de somaj.
Intrebarea mea este: " Voi primi somaj pana la inceperea facultatii sau nu mi se va accepta cererea din motiv ca am fost acceptata la facultate ( desi anul incepe abia in octombrie ) ? "