avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate maxx_22

Activitate maxx_22

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Ms frumos.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Mai vin si eu cu o intrebare mai ciudata. Se poate retrage dosarul?? Mi-am depus dosarul si ma tot bate un gand sa nu mai incerc anul asta(nu ma simt pregatit si 8 milioane este totusi o suma)...se poate retrage dosarul?? Daca da, care ar fi pasii??
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Pai scrie si pe forum aici cu cateva pagini mai in urma si scrie pe site-urile barourilor. Este de 800 de lei sigur.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
M-am inscris azi. Eu am platit taxa la BCR in contul respectiv...taxa este de 800 de lei si o sa mai fie si comisionul bancii(10 lei parca). Actele necesare sunt acelea de pe site, cu precizarea ca certificatul de nastere trebuie legalizat!!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
@burundy: Corect...dar nu inteleg de ce nu te-au trimis si la interne. La mine a fost cum ai zis tu numai ca dupa examenul psihiatric(daca poti sa-l numesti asa) m-au trimis la medicina interna unde m-a ascultat o tanti cu stetoscopul si mi-a dat ok-ul, dupa care am fost la asistenta sefa care mi-a oprit adeverinta si mi-a zis sa vin a doua zis dupa ea cu timbru. fiscal. Toata asta a costat 40 de lei. Daca mai aveti neclaritati va rog intrebati.
Nu exista nici o lege care sa oblige posesorul unui animal de companie sa plateasca o taxa, iar Asociatia de locatari NU are nici un drept de a baga o TAXA fixa. Mai mult...NU se poate pune taxa la intretinere pentru mizeria pe care o face patrupedul o face pe trotuar. Cel mult Asociatia de locatari poate sa va oblige sa platiti o cota parte(NU O SUMA FIXA) pentru femeia de servici, lift DAR aceasta suma ar trebui calculata in mod cinstit. Nu poate nimeni sa zica 10 lei, 20 lei etc...trebuie sa fie o suma calculata in fct de cati locatari sunt, salariul femeii de servici, impartita la nr de locatari si animalul de companie ar putea fi o jumatate de persoana(ar veni o suma infima pe luna). Daca se hotaraste acest lucru, se hotaraste pentru ANIMALELE DE COMPANIE(hamsteri, pisici, papagali, etc) nu doar pt caini pentru ca asta inseamna discriminare...cum pot tiganii sa se foloseasca de discriminare asa putem sa ne folosim si noi de ea. Deci repet: Asociatia de locatari nu are nici un drept sa instaureze nici un fel de taxa...se poate cel mult calcula o cota parte pt fiecare animal de companie(in fct de marime, etc) pe care sa o plateasca proprietarul pt femeia de servici, lift si lumina pe scara. Daca acest lucru se va intampla atunci proprietarul de animal de companie are dreptul sa isi lase patrupedul sa isi faca nevoile pe scara pentru ca plateste femeia de servici.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Booon...mai vin si eu cu o intrebare:"Anexa: Declaratie prin care candidatul întelege că nu poate să se înscrie în alt barou decât cel la care a depus cererea de înscriere la examen."

Aceasta declaratie este una tip sau o fac eu de mana??

@cristina: daca te referi la "certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând si o
evaluare psihiatrică" nu iti faci nici macar la sange. Eu am fost la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti...la ambulatoriu si ti-o da repede si costa 40 de lei
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Daca a fost cineva la Spitalul Universitar pentru adeverinte unde mai exact s-a dus?? Ce sectie??
Certificat privind starea de sanatate si evaluarea psihiatrica se poate lua de acolo??

Multumesc
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Vin si eu cu o intrebare la voi despre ce anume trebuie invatat. La examen vor fi subiecte numai din bibliografia dupa site??
De ex la drept penal partea generala in bibliografie se incepe cu aplicarea legii penale in spatiu si timp, dar in carte inainte de asta este legea penala(notiune, structura si interpretare)...voi cititi/invatati toata cartea sau strict subiectele din bibliografie?? Multumesc
Răspuns la discuția Vreau sa devin avocat
Pai pe unbr.ro nu scrie nimic si nici pe baroul-bucuresti.ro . Doar la Timis este asa sau in toata tara si cei de la TImis au afisat primii??