avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate jurist28

Activitate jurist28

Răspuns la discuția ARBITRAJ
uite Rolyu, am trimis cererea catre instanta de arbitraj. ca norocul, intre timp o factura, chiar care nu era semnata , a fost achitata de catre debitoare. pentru cealalta factura am facut si o actiune in instanta dar pe somatie de plata. in acelasi timp astept raspunsul de la instanta de arbitraj. cred ca urmatoarea etapa va fi sa invederez numele si adresa arbitrului de care ma voi folosi. dupa cate am citit in codul de procedura civ, solutionarea diferendelor prin aritraj merge mai greu decat pe instanta normala. in cazul meu partile nu au stipulat toate detaliile. au formulat doar in mod geenral cui ii apartine competenta de solutionare a litigiilor. in opinia mea, arbitrajul nu exclude un eevntual litigiu la Judecatorie. te tin la curent si multumesc mult pt sfaturi. o seara placuta.
Răspuns la discuția ARBITRAJ
pt. ROLYU: thx a lot. din pacate exista acea clauza compromisorie, insa fara a se fi precizat arbitrii. din pacate , chiar nu stiu ce sa fac, pt ca o factura imi e semnata insa cealalta nu. si pe judecatorie mi-e frica sa nu risc un fond. in ceea ce priveste procedura arbitrajului, nu am mai avut un asemenea caz, asa ca sunt putin impacientata. bye the way, in procedura civila se face o mentiune: cererea mea ar trebui sa o trimit la toti arbitrii, precizand si adresa lor ,in atatea exemplare cati arbitri sunt. aici ce ma fac????????????????????????#-o astept cu disperare rapsunsul, intrucat e o urgenta. actiunea trebuia deja depusa ieri daca s-ar fi putut.
Discuție ARBITRAJ
Bună seara. HEEEEEEELp#-o.

am o speta cu acest inedit arbitraj, însă procedura civilă zice că în cerea pe care o formulez trebuie să indic numele şi adresa membrilor tribunalului arbitral. În localitatea mea de acest arbitraj se ocupă Camera de Comerţ şi Industrie.

#-o am verificat lista membilor şi e un rând interminabil de societăţi comerciale. În aceste condiţii, trimit la toţi 30 cererea mea? la cine anume se refera art. 356 cand vorbeste de arbitrii? la membrii CAmerei de COmert sau la conducerea efectiva?

2. in ceea ce priveste judecatoria, deşteptul de administrator al meu a omis obligarea debitoarei să semneze o factură, desi noi am prestat serviciul conform contractului semnat de parti.

mi-e frică de o instantă de judecată normală pt trebuie să demonstrez că acea factură nesemnată a fost înregistrată în contab. debitoarei, riscand oarecum un fond impropriu.

Ce ma sfatuiţi ? :((:((:((:((
Răspuns la discuția DIVORT SI COPIL
Buna. In ceea ce priveste probemele legate de parintii - fratele dvs, incercati sa va gasiti o chirie, cu conditii decente. sotia nu va va putea interzice dreptul de a petrece timp cu micuta decat daca dvs sunteti un alcoolist, agresiv , viloent etc. in rest, parintele caruia nu i s-a incredintat minorul are dreptul de a isi dezvolta relatiile personale cu acesta fara prezenta fostului partenerd e viata. oricum, ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele. daca nu aveti posibilitati materiale, soklicitati instantei la primul termen de judecata avocat din oficiu, daca nu aveti niciun venit. o a treia varianta ar fi sa vizitati un ong care acorda consultatna gratuita pe acest domeniu. succes!
Buna ziua. am si eu o intrebare: am un PFA infiintat din anul 2008. a fost suspendata o perioada, cel putin eu am solicitat suspnedarea pfa-lui pana pe 30.03.2010. am fost la ANAF sa ma interesez daca pfa-ul este suspendat sau nu, iar raspunsul a fsot pozitiv. verificand pe onrc.ro, figurez ca activ. in conditiile in care eu nu am depus nicio declaratie de venit , nu am fost notificat de catre anaf referitor la obligativitatea achitarii acestor taxe si a depunerii declaratiilor, ma pot trage la raspundere?

2. in conditiile in care in perioada 2009-2010 am fost angajat la o societate comerciala care a platiti contriibutiile la stat iar CASS-ul mi-a perceput contributii pentru pfa in aceasta preioada, nu se pune problema imbogfatirii fara just temei a CASS-lui? sau as fi fost obligat printr-o norma / ordonanta sa achit obligatoriu contributia?

Buna ziua. am si eu o intrebare: am un PFA infiintat din anul 2008. a fost suspendata o perioada, cel putin eu am solicitat suspnedarea pfa-lui pana pe 30.03.2010. am fost la ANAF sa ma interesez daca pfa-ul este suspendat sau nu, iar raspunsul a fsot pozitiv. verificand pe onrc.ro, figurez ca activ. in conditiile in care eu nu am depus nicio declaratie de venit , nu am fost notificat de catre anaf referitor la obligativitatea achitarii acestor taxe si a depunerii declaratiilor, ma pot trage la raspundere?

2. in conditiile in care in perioada 2009-2010 am fost angajat la o societate comerciala care a platiti contriibutiile la stat iar CASS-ul mi-a perceput contributii pentru pfa in aceasta preioada, nu se pune problema imbogfatirii fara just temei a CASS-lui? sau as fi fost obligat printr-o norma / ordonanta sa achit obligatoriu contrbu
Buna ziua. speta ar suna in felul urmator:

o persoana fizica autorizata trebuie sa isi recupereze o suma de la societate comerciala, reprezentand contravalore servicii de transport marfa. intre cele 2 entitati s-a incheiat un contract in care se precizeaza ca pentru solutionarea litigiilor partile se vor adresa instantelor de arbitraj.

pentru recuperarea creantei m-am gandit sa motivez actiunea in drept bazandu-ma pe prevederile oug 119/2007, dat fiind existenta contractului. insa, clauzele contractului ma obstructioneaza in a ma adresa instantelor judecatoresti , la prima vedere.

conform unei decizii a C.A.Bucuresti, solutionarea cererii in baza oug 5/2001 apartine instantelor de judecata, nu celor de arbitraj chiar daca partile au convenit asupra solutionarii diferendelor prin intermediul instantei de arbitraj.

in sipirutl acestei decizii, aceleasi prevederi se aplica si in cazul oug 119/2007?
Răspuns la discuția divort
din cunostintele mele, chiar daca apelati la un mediator, tot veti ajunge in fata instantei, minora va fi audiata in camera de consiliu, ancheta sociala tot va trebui facuta! ganditi-va bine. mediaorul trebuie platit, chiar daca nu veti ajunge la o tranzactie, in opina mea, acea tranzactie va putea viza cel mult imparteala bunurilor mobile si faptul ca paratul nu doreste sa ii fie incredintata minora! cantariti bine si nu va lasati influentata. mult noroc si sanatate, iar in ceea ce priveste divortul , va doresc sa aveti parte de un divort elegant, franc si scurt.
Buna. am o clienta care are doi copii din 2 casatorii. acum a itnrodus actiunea de divort cu al doilea sot. individului ii place foarte mult alcoolul si se invarte itnr-un mediu nu chiar prielnic pentru un minor de 3 ani, insa isi iubeste foarte mult copila. problema sta in felul urmator: clienta mea in septembrie trebuie sa se deplaseze la targu mures cu primul copil, intrucat acestuia i se va face o interventie pe cord iar minora in varsta de 3 ani va ramane acasa. tatal mi-a amenintat clienta ca o va lua pe micuta si nu i-o va da inapoi. ce as putea face intrucat primul termen pentru divort e abia pe 20 oct 2011.

din cate am inteles mama va fi plecata cam 2 luni cu primul copil timp in care micuta ar putea ramane la domiciliu cu bona.

cum as putea face ca tatal sa nu o ia pe minora? ajutati-ma va rog intrucat eu nu vad nicio solutie pana la finalizarea divortului si incredintarea minorei!
Răspuns la discuția partaj bunuri comune URGENTA!
multumesc. dar in ipoteza unei vanzari de catre sotie a bunurilor catre fiica, anterior partajului, ar scuti-o de dreptul de creanta al sotului sau nu? copilul este a celro 2, din casatorie.