Firma X din Romania incheie contract de reamenajare cu persoana fizica in Franta si apoi subcontracteaza lucrarea firmeI Y din Romania.
Subcontractantul (Y) isi va DELEGA sau DETASA personalul in Franta? La detasare se "imprumuta" angajatii firmei X insa aceasta nu are logistica necsara sa se ocupe de acte, respectiv obtinerea formaularului A 1.
Ce varianta este indicata pt ca firma X sa nu devina responsabila pentru personalul firmei Y?
Revenind la intrebarea trebuie sau nu trebuie CCM:
in urma unui control pe santier trebuie sa ma prezint cu actele la ITM. In instiintare mi se cere. Eu stiam ca de la 21 de angajati trebuie sa-l intocmesti. Soc. are 11 activi.
Casatorie efectuata in Franta. In vederea preschimbarii actelor sotia opteaza sa ia ambele nume, respectiv X + Y iar sotul isi pastreaza doar numele lui, respectiv X. Notarul ce a intocmit declaratia ne spune ca este perfect legal si citeaza art. 292 din Codul Penal.
La o prima informare la starea civila ni s-a confirmat ca este posibila aceasta optiune intrucat casatoria s-a efectuat dupa legea franceza. La o a doua vizita, dupa o luna, am intalnit alte doamne care au respins total aceasta idee.