avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Activitate walipope

Activitate walipope

Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă, cu reţinerea talonului auto şi amendă din clasa a IV-a - aici se spune asa:
"Cauciucurile "all-season" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarnă, dar cei care le aleg trebuie să fie atenţi la o serie de elemente. Pentru a fi conforme, acestea trebuie să aibă scris pe cartea de identitate “Mud” plus “Snow” (noroi plus zăpadă) - M+S (sau M-S, M/S, M&S).
EU AM CUMPARAT MASINA INCA DIN 2010 echipata cu acest tip de cauciucuri "all-season". Evident ca pe cartea de identitate nu este trecut acel cod "M+S"
CUM POT REGLA SITUATIA. SI UNDE SA MA ADRESEZ PENTRU IMPRIMAREA ACESTUI COD pe cartea de identitate a masinii ?
Buna ziua. As dori sa cunosc faptul daca, la aprox. 11 luni de la incadrarea in campul muncii - se poate obtine concediu (pentru casatorie). Este stipulat (legal) in Codul Muncii un asemenea drept ? Multumesc.
11.07.2011 - 19:29
Buna seara. Am fost depistat+pozat fara rovinieta in 16.10.2010 ora 11.44. In data de 11.07.2011 am gasit in cutia postala un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei - document intocmit (de catre agent constatator al CNADNR - CESTRIN) in data de 14.06.2011.
As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc amenda intreaga (250 lei) sau jumatate (in 48 ore) ? Daca trebuie sa platesc (intreaga sau nu) acea contravaloare a tarifului de despagubire (adica 28 de euro).
SAU pot initia o plangere contraventionala in instanta in care se invoca prescriptia raspunderii contraventionale ? Iar aceasta plangere se face in Buc. sau pe raza localitatii unde am fost prins fara rovinieta ?