avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate nicolaeianculescu

Activitate nicolaeianculescu

Discuție succesiuni
Am fost infiat de o familie care dupa o perioada au divortat, eu ramanand la tatal adoptiv, mama recasatorindu-se. Sotul mamei are si d-lui 2 copii din relatia anterioara mamei mele, care dupa decesul acestuia si-au revendicat prin succesiune dreptul asupra 3/8 fiecare din imobilul construit de tatal lor si mama mea. Recent a decedat si mama mea careia in urma decesului sotului i-a revenit 50%+2/8 din constructie+teren. Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa solicit si eu succesiune pe drepturile mostenite in urma decesului ,mamei mele adoptive avand in vedere ca sunt implicat intrun proces cu cele 2 fiice ale defunctului.
Răspuns la discuția drept mostenire copil adoptat
Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa fac si eu succesiune pe drepturile mostenite avand in vedere ca a decedat si mama mea si ca cele 2 fiice ale defunctului(sotul mamei) m-au actionat in judecata ptr. intrarea in posesia spatiului pe care l-au mostenit dupa tatal lor
Va multumesc mult ptr ajutor. O zi cat mai placuta!
Imi cer scuze d-le avocat ,poate nu am fost suficient de explicit. In fapt lucrulile stau astfel: parinti mei adoptivi au divortat dupa aprox.10 ani de la infiera mea, mama recasatorindu-se cu un domn divortat care avea si d-lui 2 copii din relatii anterioare. acum aprox.5 ani,acesta a decedat, copii au solicitat succesiune, in urma careia mamei mele i-a revenit 50% din imobilul conjugal +2/8 din cealalta jumatate,restul a cate 3/8 revenind celor 2 copii ai defunctului. intrebarea mea este: s-a procedat corect la calcularea drepturilor mostenite avand in vedere ca eu nu am fost chemat la aceasta situatie? va multumesc ptr. bunavointa!
Buna ziua! Am fost infiat de catre o familie care dupa 8 ani au divortat,mama adoptiva recasatorindu-se cu un domn divortat care, si d-lui avea 2 copii din relatia anterioara mamei mele. in urma decesului domnului, copii acestuia au deschis succesiune dar nu m-au inclus si pe mine din motive necunoscute de mine,revenindu-le ca atare 3/8 din constructia si terenul cu care mama mea a ramas in urma decesului sotului. Prin bunavointa Dvs. doresc sa aflu daca aceasta succesiune poate fii contestata de mine si care imi sunt drepturile ce mi se cuvin, avand in vedere ca a decedat si mama mea. Va multumesc!