avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

Am fost infiat de o familie care dupa o perioada au divortat, eu ramanand la tatal adoptiv, mama recasatorindu-se. Sotul mamei are si d-lui 2 copii din relatia anterioara mamei mele, care dupa decesul acestuia si-au revendicat prin succesiune dreptul asupra 3/8 fiecare din imobilul construit de tatal lor si mama mea. Recent a decedat si mama mea careia in urma decesului sotului i-a revenit 50%+2/8 din constructie+teren. Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa solicit si eu succesiune pe drepturile mostenite in urma decesului ,mamei mele adoptive avand in vedere ca sunt implicat intrun proces cu cele 2 fiice ale defunctului.
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 10:10, 12 Iulie 2011
sigur ca da, trebuie sa acceptati succesiunea in urma decesului mamei dvs adoptive si asta nu doar pt ca sunteti implicat intr-un proces cu cele doua fiice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire copil adoptat nicolaeianculescu nicolaeianculescu Buna ziua! Am fost infiat de catre o familie care dupa 8 ani au divortat,mama adoptiva recasatorindu-se cu un domn divortat care, si d-lui avea 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii burdusel liviu burdusel liviu cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)