avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire copil adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire copil adoptat

Buna ziua! Am fost infiat de catre o familie care dupa 8 ani au divortat,mama adoptiva recasatorindu-se cu un domn divortat care, si d-lui avea 2 copii din relatia anterioara mamei mele. in urma decesului domnului, copii acestuia au deschis succesiune dar nu m-au inclus si pe mine din motive necunoscute de mine,revenindu-le ca atare 3/8 din constructia si terenul cu care mama mea a ramas in urma decesului sotului. Prin bunavointa Dvs. doresc sa aflu daca aceasta succesiune poate fii contestata de mine si care imi sunt drepturile ce mi se cuvin, avand in vedere ca a decedat si mama mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:52, 12 Iulie 2011
daca situatia este astfel cum am inteles-o eu, dv doriti sa veniti la mostenirea celui de-al doilea sot al mamei dv, care nu va este nici parinte, nici adoptator.
Nu puteti face acest lucru, deoarece nu aveti calitate succesorala(acel drept de a veni la mostenirea cuiva datorita unei legaturi de rudenie cu acea persoana).
dvs o veti mosteni singur pe mama adoptiva daca ati fost adoptat cu drepturi depline.
nu ati fot inclus cand s-a dezbatut succesiunea dupa sotul mamei, pt ca dvs nu aveati vreun drept la mostenirea omului, nu sunteti mostenitor, ci doar copiii lui alaturi de sotia lui ( mama dvs). nici copiii decedatului, nu o vor mosteni pe mama dvs
dvs il puteti mosteni pe tatal adoptiv, daca ati fost adoptat cu drepturi depline
Imi cer scuze d-le avocat ,poate nu am fost suficient de explicit. In fapt lucrulile stau astfel: parinti mei adoptivi au divortat dupa aprox.10 ani de la infiera mea, mama recasatorindu-se cu un domn divortat care avea si d-lui 2 copii din relatii anterioare. acum aprox.5 ani,acesta a decedat, copii au solicitat succesiune, in urma careia mamei mele i-a revenit 50% din imobilul conjugal +2/8 din cealalta jumatate,restul a cate 3/8 revenind celor 2 copii ai defunctului. intrebarea mea este: s-a procedat corect la calcularea drepturilor mostenite avand in vedere ca eu nu am fost chemat la aceasta situatie? va multumesc ptr. bunavointa!
Va multumesc mult ptr ajutor. O zi cat mai placuta!
Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa fac si eu succesiune pe drepturile mostenite avand in vedere ca a decedat si mama mea si ca cele 2 fiice ale defunctului(sotul mamei) m-au actionat in judecata ptr. intrarea in posesia spatiului pe care l-au mostenit dupa tatal lor

Alte discuții în legătură

Succesiuni nicolaeianculescu nicolaeianculescu Am fost infiat de o familie care dupa o perioada au divortat, eu ramanand la tatal adoptiv, mama recasatorindu-se. Sotul mamei are si d-lui 2 copii din relatia ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune grigore iuliana grigore iuliana Am o mare rugaminte la d-voastra , mama mea a fost recasatorita cu o persoana care avea dintr-o casatorie anterioara un copil infiat cu drepturi depline , dar ... (vezi toată discuția)
Cote moștenire. elenaref elenaref in 2004,m-am recasatorit cu fostul sot(noi am avut si partajul facut la divort,un ap.de camere din care mie mi-a revenit 1/2 si lui 1/2)in 2012 sotul meu a ... (vezi toată discuția)