avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote moștenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote moștenire.

in 2004,m-am recasatorit cu fostul sot(noi am avut si partajul facut la divort,un ap.de camere din care mie mi-a revenit 1/2 si lui 1/2)in 2012 sotul meu a decedat,eu inteleg ca se v-a desbate succesiunea pe partea lui de 1/2 ,impreuna nu avem copii,el avand un fiu din alta casatorie,ce cota imi revine mie ca sot supravietuitor?va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:58, 23 Septembrie 2013
1/4
1/4 din proprietatea de 1/2 a sotului asupra apartamentului. Cu alte cuvinte in final, dvs. veti avea 5/8 din apartament, iar fiul decedatului, 3/8.
!/4 din 1/2 a sotului , adica 3/4 , iar fiul sotului , 1/4 din 1/2 a sotului. In acest caz, daca nu doriti sa vindeti ap., ii puteti oferi sulta fiului, respectiv o suma de bani compensatorie.
elenaref a scris:

in 2004,m-am recasatorit cu fostul sot(noi am avut si partajul facut la divort,un ap.de 2 camere din care mie mi-a revenit 1/2 si lui 1/2)in 2012 sotul meu a decedat,eu inteleg ca se v-a desbate succesiunea pe partea lui de 1/2 ,impreuna nu avem copii,el avand un fiu din alta casatorie,ce cota imi revine mie ca sot supravietuitor din 1/2 si un teren de 3200mp mostenirea sotului de la tatal lui,la soacra mea (este decedata cu 1 luna inaintea sotului)eu pot participa la succesiune pe partea sotului?va multumesc frumos.

Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
elenaref, utilizator
Da, la data decesului sotului , acesta deja era mostenitorul mamei lui. Mosteniti si dvs tot1/4 din ce a mostenit sotul de la mama-sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Cota parte a soțului supravietuitor fradpatrascu fradpatrascu Bună seara, Daca soacra mea a moștenit împreună cu fiul ei jumătatea soțului decedat, din apartamentul pe care l-au achizitionat împreună și ... (vezi toată discuția)
Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu rămânând ... elena-299 elena-299 Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu rămânând să locuiesc în apartamentul bun comun împreună cu copilul (un băiat). În anul 2003 ... (vezi toată discuția)