Bună seara,
Daca soacra mea a moștenit împreună cu fiul ei jumătatea soțului decedat, din apartamentul pe care l-au achizitionat împreună și ulterior s-a recăsătorit, soțul actual la ce cota parte din apartament ar avea parte în cazul decesului ei?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci când vine la moștenire în concurs cu (alături de) descendenții soțului defunct (în speță, fiul), cota soțului supraviețuitor este de o pătrime din averea (și datoriile) soțului defunct,
În acest moment soacra dvs. ar avea 5/8 din ap. (adică jumătatea ei de ap. plus patrimea moștenită de ea din cealaltă jumătate, a soțului defunct). Iar fiul 3/8 din ap. (3/4 din moștenire).
Dacă ea păstrează această cotă parte până la moarte (că nu-i musai, bunăoară ar putea să încheie un partaj cu fiul) atunci actualul ei soț (sub condiția că îi va supraviețui) va moșteni o pătrime din 5/8.
Buna ziua,
in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a sotului ei...
Sotul supravietuitor a decedat si el intre timp si acesta nu are copii ci doar o sora si nepoti din partea surorilor decedate.
Din partea acestora nu a facut nimeni declaratie de acceptare a mostenirii dupa soacra mea.
Au acestia dreptul sa participe la succesiunea soacrei mele?
Si daca nu au dezbatut succesiunea la randul lor?
Multumesc
Mostenire
corinamilitaru
soacra mea a decedat acum 2 ani,iar socrul meu s-a recasatorit.nu s-a facut succesiune,iar apartamentul pe care socrul meu l-a detinut impreuna cu soacra mea ... (vezi toată discuția)