avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa-mi spuneti ce cota parte se cuvine celor 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa-mi spuneti ce cota parte se cuvine celor 2 copii ramasi ...

Va rog sa-mi spuneti ce cota parte se cuvine celor 2 copii ramasi in urma decesului unuia din parinti, avand in vedere ca acestia detineau un apartament, fiind coproprietari.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:32, 28 Martie 2023
Cota succesorală a soțului supraviețuitor este de o pătrime din moștenire
Cota descendenților (copiii în speță) - restul de 3/4 din moștenire (3/8 fiecare)

Din moștenire!
Și intrucât ap este comun, trebuie să ținem cont că în moștenire intră doar partea defunctului din apartament (prezumat jumătate). Partea viului, rămâne a viului.

Ca atare soția va avea 5/8 din apartament (jumătate, partea ei, plus o pătrime din cealaltă jumătate- partea defunctului) iar copiii împreună restul de 3/8 din ap. (3/16 fiecare).
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare : care sunt procentele impartirii unui apartament ... florinm58 florinm58 Am o intrebare : care sunt procentele impartirii unui apartament la succesiunea dupa moartea unuia dintre soti si care are si doi copii . Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)