avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu rămânând ...

Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu rămânând să locuiesc în apartamentul bun comun împreună cu copilul (un băiat).
În anul 2003 fostul soț sa recăsătorit iar în anul 2004 i sa născut un copil (o fată).
Anul acesta fostul meu soț a decedat.

În aceste condiții... ce trebuie făcut în privința apartamentului în care locuiesc și care este bun comun cu fostul soț?
Se face succesiune sau partaj? Cine participă și ce cotă primește?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:36, 20 Aprilie 2023
Se face si succesiune si partaj. Cota lui se va imparti intre nevasta 1/4 si copii, care împart egal 3/4.
Puteti sa strangeti bani ( fiul dvs) sa dati sulta sotiei pt cota ei si fetei lui, iar dvs sa ramaneti in coproprietate cu fiul, fiecare cu 1/2 din ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Mostenire ex-sotie si sotie actuala in caz de nepartajare dupa divort carmelare carmelare Sunt divortata de 10 ani si nu am facut partajare dupa divort.Avem 2 copii in comun.Fostul sot s-a recasatorit si are doi copii cu noua nevasta.Avem un ... (vezi toată discuția)